ΔΙΕΘΝΕΣ
23/10/2016 13:51 EEST

Ζαν-Μαρκ Ερό: «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσει η σφαγή» στο Χαλέπι

French Minister for Foreign Affairs Jean-Marc Ayrault speaks to media after his arrival at the airport in Gaziantep, on October 23, 2016 during his visit in Turkey. / AFP / OZAN KOSE        (Photo credit should read OZAN KOSE/AFP/Getty Images)
OZAN KOSE via Getty Images
French Minister for Foreign Affairs Jean-Marc Ayrault speaks to media after his arrival at the airport in Gaziantep, on October 23, 2016 during his visit in Turkey. / AFP / OZAN KOSE (Photo credit should read OZAN KOSE/AFP/Getty Images)

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να σταματήσει η σφαγή που ξανάρχισε στη Συρία, μετά την εκπνοή της εκεχειρίας στο Χαλέπι, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Γκαζιάντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

"Βρισκόμαστε 150 χλμ, ίσως όχι πιο μακριά, από το Χαλέπι. Και αυτή τη στιγμή, οι βομβαρδισμοί, τα πυρά πυροβολικού συνεχίζουν να καταστρέφουν την πόλη και ο πληθυσμός του Χαλεπίου σφαγιάζεται", δήλωσε ο Ερό μετά την άφιξή του στη Γκαζιάντεπ, όπου αναμένεται να επισκεφθεί προσφυγικό καταυλισμό.

"Και αν θέλουμε οι σύροι πρόσφυγες να μπορέσουν μια μέρα να επιστρέψουν στη χώρα τους, τότε πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσει αυτή η σφαγή και να επαναληφθεί η διαπραγματευτική διαδικασία για την επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας. Δεν μπορούμε να φθάσουμε σε μια διαπραγμάτευση υπό βομβαρδισμούς", υπογράμμισε ο υπουργός. "Σήμερα, η επιτακτική ανάγκη παραμένει η διακοπή των βομβαρδισμών και η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας. Η λύση του ολοκληρωτικού πολέμου δεν είναι λύση".

Οι συγκρούσεις ξανάρχισαν στο Χαλέπι μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών, μετά την εκπνοή της τριήμερης "ανθρωπιστικής" εκεχειρίας που κηρύχθηκε από τη Ρωσία, η οποία δεν επέτρεψε την απομάκρυνση των τραυματιών από πολιορκούμενες συνοικίες.