ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/10/2016 10:29 EEST | Updated 24/10/2016 10:53 EEST

Ένας στους οκτώ Βρετανούς μετακομίζουν επειδή το σπίτι τους είναι «στοιχειωμένο»

Horizontal; Colour; Color; Travel; Day; Nobody
Laurie Noble via Getty Images
Horizontal; Colour; Color; Travel; Day; Nobody

Τα αποτελέσματα μια έρευνας αποκαλύπτουν ότι το 32% των Βρετανών πιστεύουν σε μεταφυσικά φαινόμενα και μάλιστα θεωρούν ότι διάφορα ανεξήγητα πράγματα συμβαίνουν στα σπίτια τους.

Ως εκ τούτου τουλάχιστον το 20% από αυτούς καλούν στο σπίτι τους κάποιον φίλο ή συγγενή τα μεσάνυχτα ώστε να τους βοηθήσουν να χαλαρώσουν ή να τους στηρίξουν ψυχολογικά.

Σύμφωνα με την έρευνα της γνωστής ασφαλιστικής εταιρίας Towergate, πολλοί από τους Βρετανούς έχουν υπάρξει μάρτυρες μιας μεταφυσικής δραστηριότητας που έλαβε χώρα στα σπίτια τους και σε πολλές περιπτώσεις τους ήταν ο λόγος που τους οδήγησε να τα εγκαταλείψουν.

Το 17% από αυτούς υποστηρίζει ότι έχει δει κάποιο φάντασμα και το 12% δηλώνει πως μετακόμισε επειδή φοβόνταν ότι το σπίτι τους ήταν στοιχειωμένο.

Η έρευνα επίσης αναφέρει ότι τα πλάνα για την αγορά ενός ακινήτου επηρεάζονται πολύ από τους φόβους που έχουν οι ενδιαφερόμενοι σχετικά με φαντάσματα ή δαίμονες.

spooky house

Περίπου το 62% υποστηρίζουν ότι δεν θα αγόραζαν ένα σπίτι που βρίσκεται κοντά σε κάποιο νεκροταφείο ή σε μία εκκλησία.

Τα ευρήματα μάλιστα της εν λόγω έρευνας αναφέρουν επίσης ότι ένας στους έξι Βρετανούς έχουν δει τα αντικείμενα του σπιτιού τους να μετακινούνται χωρίς λόγο. Επιπλέον ένας στους δέκα φοβούνται τη σοφίτα τους και λιγότεροι την κρεβατοκάμαρά τους ή το γκαράζ τους.

Ο Ντρου Γόθερσπουν της Towergate, σχολιάζοντας τα σχετικά ευρήματα, ανέφερε: «Οι υπερφυσικές, ανατριχιαστικές ιστορίες που επικρατούν σε μια γειτονία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αγορά των ακινήτων».

Πηγή: express.co.uk

Sponsored Post