ΔΙΕΘΝΕΣ
25/10/2016 10:18 EEST | Updated 25/10/2016 10:19 EEST

Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση σε πέντε κρατίδια της Γερμανίας

TOBIAS SCHWARZ via Getty Images
Members of the German police's so-called BFE+ (Evidence and Arrestment Unit) anti terror unit present a training operation in Berlin's Ahrensfelde district on December 16, 2015.The unit will be deployed to support riot police and the GSG 9 counter-terrorism and special operations unit in case of potential terror attacks. / AFP / TOBIAS SCHWARZ (Photo credit should read TOBIAS SCHWARZ/AFP/Getty Images)

Συντονισμένη αντιτρομοκρατική επιχείρηση πραγματοποίησε η γερμανική αστυνομία σε τουλάχιστον 12 διαμερίσματα και σ΄ ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Θουριγγία, το Αμβούργο, τη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, τη Σαξονία και τη Βαυαρία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία οι έφοδοι στόχευαν σε άτομα που αιτούνται άσυλο και φέρονται να έχουν επιδιώξει να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι αρχές δήλωσαν ότι οι έρευνες ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο έπειτα από τη σύλληψη ενός 28χρονου Τσετσένουν ρωσικής υπηκοότητας που φέρεται να προσπάθησε να μεταβεί στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Η αστυνομία έχει προσαγάγει δέκα άνδρες και τρεις γυναίκες, όλοι τους με ρωσική υπηκοότητα και ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών. Θεωρούνται ύποπτοι για ενέργειες που έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση ένοπλων ομάδων.

Οι αρχές υποψιάζονται, βάσει πληροφοριών που έχουν στη διάθεσή τους, ότι οι 13 κρατούμενοι οι οποίοι είχαν κάνει αίτηση για παροχή ασύλου, σκόπευαν να ενταχθούν στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους.

Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει πως μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο που να μαρτυρεί ότι η δημόσια ασφάλεια τέθηκε σε κίνδυνο.

Η έρευνα συνεχίζεται και οι αρχές ερευνούν όλα τα ευρήματα για περισσότερα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να στοιχειοθετήσουν την υπόθεσή τους.