ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/10/2016 12:50 EEST | Updated 25/10/2016 12:50 EEST

Αναταραχή στη δίκη Γιακουμάκη μετά από αιχμές Κούγια

eurokinissi

Αναταραχή προκλήθηκε σήμερα (Τρίτη) στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, όπου συνεχίστηκε η δίκη για τις ευθύνες της Γαλακτοκομικής Σχολής στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του κατηγορουμένου πρώην διευθυντή της Σχολής, ισχυρίστηκε ότι ο μάρτυρας Νίκος Δάβρης (σπουδαστής στη Σχολή) μπορεί να ανέπτυξε σχέσεις με το περιβάλλον της οικογένειας του Βαγγέλη, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα όσα είπε στο δικαστήριο. Μάλιστα, ο κ. Κούγιας άφησε να εννοηθεί ότι κάποιοι μπορεί να πλήρωσαν τα έξοδα του σπουδαστή για να έρθει στην Ελλάδα από τη Βραζιλία και να παραστεί στο δικαστήριο. Ρώτησε δε έναν μάρτυρα για το κατά πόσο γνωρίζει τις σχέσεις του κ. Τσούκαλη με το Δάβρη και το κατά πόσο ξέρει ποιος πλήρωσε το εισιτήριό του για να έρθει στην Ελλάδα. Ο Νίκος Δάβρης την περασμένη Παρασκευή είχε καταθέσει ότι είχε ενημερώσει για τα όσα βίωνε ο Βαγγέλης τόσο τον διευθυντή όσο και την υπεύθυνη της Εστίας δίνοντας λεπτομέρειες για τα όσα είχαν συμβεί όταν ακόμα φοιτούσε στη Σχολή.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Τσούκαλης, εκπρόσωπος της οικογένειας Γιακουμάκη, αρνείται τις κατηγορίες του κ. Κούγια και αναφέρει ότι «κανείς δεν πλήρωσε τα έξοδα του Δάβρη. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να γίνει άρση απορρήτου στο κινητό μου τηλέφωνο για να αποδειχθεί ότι ούτε καν είχε μιλήσει με τον σπουδαστή. Όλα αυτά είναι ψέματα».

Σήμερα, Tρίτη εξετάστηκαν τρεις μάρτυρες, ενώ η δίκη θα συνεχιστεί την επόμενη Δευτέρα.