ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25/10/2016 16:07 EEST | Updated 25/10/2016 16:07 EEST

Κόντρα ΝΔ - Δρίτσα για τις ιδιωτικοποιήσεις

Nikos Libertas / SOOC

Αντιπαράθεση για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ξέσπασε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, με αφορμή την τοποθέτηση του υπουργού σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

«Ως συνήθως, από διάφορες πλευρές, ενεργοποιήθηκε με θαυμαστή ταχύτητα ο γνωστός αντιπολιτευτικός μηχανισμός παραπλάνησης, δια της επίσης γνωστής μεθόδου αποσπασματικής και επιλεκτικής παρουσίασης των απαντήσεων» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Αφού νομοθέτησαν όλοι μαζί το αιώνιο υπερταμείο και τον "κόφτη" μισθών και συντάξεων, τώρα που βλέπουν το πολιτικό τέλος τους, παριστάνουν τους αντιστασιακούς, σε ό,τι ήδη υπέγραψαν και ψήφισαν» τόνισε από την πλευρά της η ΝΔ.

Στο απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα της συνέντευξης που έδωσε το απόγευμα το υπουργείο Ναυτιλίας ο Θοδωρής Δρίτσας στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «North 98.0» ανέφερε τα εξής: «Νομίζω δεν υπάρχει ζήτημα διαφοροποίησης του Πάνου του Σκουρλέτη, του Θοδωρή του Δρίτσα ή οποιουδήποτε άλλου. Οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιελάμβαναν, ως γνωστόν, ιδιωτικοποιήσεις. Αντίθετα, πιστεύαμε ότι η αναπτυξιακή πορεία της χώρας στους στρατηγικούς τομείς ιδιαίτερα μπορεί να βασιστεί με σχεδιασμούς διαφορετικού χαρακτήρα, που να έχουν βιωσιμότητα και μακροπρόθεσμη μεγιστοποίηση του κοινωνικού οφέλους.

Η συμφωνία του περσινού καλοκαιριού κατέληξε, μεταξύ πολλών άλλων συμβιβασμών, που αναγκαστήκαμε να κάνουμε και στην αποδοχή της ιδιωτικοποίησης των εννέα επιχειρήσεων που η πορεία ιδιωτικοποίησής τους, είχε ήδη δρομολογηθεί.

Μεταξύ αυτών, ήταν το λιμάνι του Πειραιά και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Και ο Πάνος ο Σκουρλέτης και όλοι μας και ο πρωθυπουργός, επιμένουμε ότι θα τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα. Τα συμφωνηθέντα είναι αυτά και όχι καινούργια πράγματα που ενδεχομένως οι δανειστές, οι εταίροι, θέλουν να βάλουν στο τραπέζι. Εκεί λοιπόν, ο Πάνος ο Σκουρλέτης δεν κάνει μια προσωπική πολιτική, κάνει την πολιτική της κυβέρνησης, όπως και εγώ για τη μεγιστοποίηση των ωφελημάτων από την αλλαγή του καθεστώτος στο λιμάνι του Πειραιά ή και τώρα που εκκρεμεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Νομίζω ότι μέσα στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής πορευόμαστε και όλα αυτά που κατά καιρούς δημοσιεύονται προσέξτε τα και λίγο, είναι συνδυασμένα και μεθοδευμένα».

Επιπλέον, ο υπουργός συμπλήρωσε ότι «δεν συμφωνούμε προγραμματικά με τις ιδιωτικοποιήσεις. Δεν είναι στο ιδεολογικό και πολιτικό και στρατηγικό αναπτυξιακό οπλοστάσιο ενός κόμματος σαν το ΣΥΡΙΖΑ, οι ιδιωτικοποιήσεις. Δεχτήκαμε τον συμβιβασμό γι’ αυτές τις εννέα ήδη ιδιωτικοποιήσεις που η διαδικασία τους είχε ήδη ξεκινήσει, όταν υπογράφηκε η συμφωνία του περσινού καλοκαιριού. Αυτό ήταν το σημείο συμβιβασμού, ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις. Πέραν τούτου δεν υπάρχει άλλη συμφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης και του Ελληνικού κράτους. Αυτές όμως, τις ιδιωτικοποιήσεις δεν δεσμευτήκαμε να τις κάνουμε με όρους αποικίας. Εμείς δεσμευτήκαμε να τις κάνουμε με τους αξιοπρεπέστερους δυνατούς όρους, με τους επωφελέστερους δυνατούς όρους, για τους χρήστες των λιμένων, για τους χρήστες των υπηρεσιών, για τον ελληνικό λαό, για την ελληνική οικονομία, για όλα αυτά».

«Μετά τον κ. Σκουρλέτη, εμφανίζεται έτοιμος να εγκαταλείψει την κυβέρνηση και ο κ. Δρίτσας. Δηλώνει ότι είναι μια κυβέρνηση με αντιφάσεις και θυμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον των αποκρατικοποιήσεων. Αφού νομοθέτησαν όλοι μαζί το αιώνιο υπερταμείο και τον "κόφτη" μισθών και συντάξεων, τώρα που βλέπουν το πολιτικό τέλος τους, παριστάνουν τους αντιστασιακούς, σε ό,τι ήδη υπέγραψαν και ψήφισαν», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.