ΔΙΕΘΝΕΣ
26/10/2016 06:57 EEST | Updated 26/10/2016 06:57 EEST

Όταν η Τερέζα Μέι προειδοποιούσε στις συναντήσεις της Goldman Sachs για τις αρνητικές συνέπειες του Brexit

ASSOCIATED PRESS
British Prime Minister Theresa May answers a question from the media during the final press briefing at the EU Summit in Brussels, Friday, Oct. 21, 2016. Britain’s prime minister vowed on Thursday that the U.K. would continue to exert it full rights in the workings of the European Union until it leaves the 28-nation bloc. (AP Photo/Alastair Grant)

Ηχητικό υλικό από ομιλίες της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, σε συναντήσεις της Goldman Sachs για τις αρνητικές συνέπειες του Brexit έφερε στο φως της δημοσιότητας η βρετανική Guardian.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας επαναλαμβάνει ξανά και ξανά ότι η χώρα είναι έτοιμη να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το δημοψήφισμα του Ιουλίου, παρά τις εκτιμήσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ότι το Λονδίνο μπορεί να αλλάξει γνώμη. Ωστόσο, η ίδια φαίνεται να γνωρίζει σε βάθος τις αρνητικές συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας, όπως ακριβώς αποκαλύπτει το ηχητικό υλικό από την 26 Μαΐου που διέρρευσε σήμερα, Τετάρτη, στον Τύπο.

Πιο συγκεκριμένα, η Μέι προειδοποιούσε ότι πολλές επιχειρήσεις θα εγκαταλείψουν την Βρετανία, ενώ ανησυχούσε για τις συνέπειες στην βρετανική οικονομία μετά την έξοδο. Ακόμα, όσον αφορά το θέμα της εθνικής ασφάλειας -ένα από τα ζητήματα που χρησιμοποιούν συχνά οι υποστηριχτές του Brexit-, η Βρετανίδα πρωθυπουργός είχε εξηγήσει ότι η χώρα θα είναι περισσότερο ασφαλής εάν παραμείνει στην Ένωση.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Μάιο, η Μέι είχε αναφέρει μερικούς λόγους για τους οποίους η χώρα θα ήταν καλό να παραμείνει στην ΕΕ, ωστόσο, το νέο υλικό αναμένεται να προκαλέσει... αμηχανία, σύμφωνα με τον Guardian. Μέχρι στιγμής, η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν έχει σχολιάσει τις συγκεκριμένες ομιλίες.