ΔΙΕΘΝΕΣ
26/10/2016 04:37 EEST | Updated 26/10/2016 04:40 EEST

Η δοκιμάστρια σοκολάτας με την πιο ακριβή γλώσσα στον κόσμο αποκαλύπτει τα μυστικά του επαγγέλματός της

Twitter/ HayleighPerks

H 28χρονη Χέιλεγκ Κούρτις είναι μια επιστήμονας της σοκολάτας που ζει με τον σύζυγό της, Ράιαν στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας.

Και αν αναρωτιέστε τι σημαίνει «επιστήμονας της σοκολάτας» η απάντηση είναι απλή. Το μόνο που έχει να κάνει η Χέιλεγκ Κούρτις είναι να δοκιμάζει σοκολάτες και να εκφέρει την άποψή της όταν «εντοπίζει» την αγαπημένη της γεύση.

«Μπορώ να ανιχνεύσω το μείγμα συστατικών, χωρίς να κοιτάζω τη συνταγή - αυτό είναι κάτι που έχω μάθει να κάνω ως επιστήμονας σοκολάτας.

Όταν λέω στους ανθρώπους ότι πληρώνομαι για να τρώω σοκολάτα κάθε μέρα, ως μέρος της δουλειάς μου, συχνά δεν με πιστεύουν», αναφέρει η 28χρονη, που μεγάλωσε δίπλα στο εργοστάσιο σοκολάτας Cadbury.

«Έτσι, όταν ήμουν 19 και σπούδαζα μαθηματικά στο κολέγιο, το θεματικό πάρκο Cadbury World, πόλος έλξης επισκεπτών ήταν το ιδανικό μέρος για να βρω μια θέση εργασίας μερικής απασχόλησης», συνεχίζει.

«Μου άρεσε να είμαι εκεί και μετά από ένα χρόνο υπέβαλα αίτηση για εργασία πλήρους απασχόλησης ως μαθητευόμενη chocolatiere, βοηθώντας στα πάντα, από την παραγωγή δειγμάτων σοκολάτας για δοκιμές έως την έρευνα δεδομένων.

Χημεία και μαθηματικά είναι απαραίτητα. Την πρώτη μου μέρα, έμαθα τα πάντα για διαφορετικές τεχνικές, όπως πώς να κρυσταλλώνω τη σοκολάτα που δημιουργεί τη γυαλάδα.

Πέρασαν δύο χρόνια για να μάθω τις βασικές δεξιότητες για το ρόλο, όπως να αναλύω τα συστατικά και να τελειοποιώ τους συνδυασμούς των γεύσεων», λέει η Χέιλεγκ Κούρτις, που δηλώνει ενθουσιασμένη με τη δουλειά της.

Η 28χρονη μάλιστα βρήκε τόσο ενδιαφέρον το αντικείμενο που αργότερα μπήκε στο πανεπιστήμιο προκειμένου να διευρύνει τις γνώσεις της στην παρασκευή σοκολάτας.

Αυτό όμως που έχει προκαλέσει φρενίτιδα στους χρήστες του διαδικτύου από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε η ιστορία της Χέιλεγκ Κούρτις δεν είναι τόσο το σπάνιο επάγγελμά της όσο το γεγονός ότι η Cadbury ασφάλισε τη γλώσσα της για 1 εκατ. λίρες.

«Είμαι η μοναδική στην εταιρεία για την οποία έχει γίνει αυτό και έχω μεγάλη ευθύνη. Πρέπει να αποφεύγω να τρώω συγκεκριμένα τρόφιμα, όπως οι καυτερές πιπεριές, επειδή μπορεί να καταστρέψουν τους γευστικούς κάλυκές μου, αλλά μπορώ να ζήσω με αυτό» σχολιάζει η 28χρονη και καταλήγει αναφέροντας: «Δεν μπορώ να φανταστώ να κάνω άλλη δουλειά. Μου αρέσει να τρώω σοκολάτα κάθε μέρα».

Πηγή: news.com.au