ΔΙΕΘΝΕΣ
26/10/2016 08:13 EEST | Updated 26/10/2016 08:15 EEST

Την παντρεύτηκε και την χώρισε μετά από δύο ώρες για τον πιο απίθανο λόγο

KARIM SAHIB via Getty Images
A Saudi man grooms a camel that won a beauty contest during the Mazayin Dhafra Camel Festival in the desert near the city of Madinat Zayed, 150 kms west of Abu Dhabi, on December 25, 2015. The festival, which attracts participants from around the Gulf region, includes a camel beauty contest, a display of UAE handcrafts and other activities aimed at promoting the country's folklore. / AFP / KARIM SAHIB (Photo credit should read KARIM SAHIB/AFP/Getty Images)

Μόλις δύο ώρες κράτησε ένας γάμος στη Σαουδική Αραβία, καθώς η νύφη αθέτησε μια συμφωνία που είχε κάνει το με το σύζυγό της.

Πιο συγκεκριμένα, η νύφη, της οποίας τα στοιχεία δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, αποφάσισε να μοιραστεί τις φωτογραφίες από την τελετή μέσω Snapchat, μια ιδέα που δεν άρεσε καθόλου στο γαμπρό, καθώς δεν ήθελε να διαρρεύσουν εικόνες από το γάμο του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο αδελφός της νύφης είπε στην Σαουδική εφημερίδα Okaz: «Υπήρξε μια συμφωνία μεταξύ τους, ότι δε θα χρησιμοποιούσαν εφαρμογές κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως το Snapchat, το Instagram ή το Twitter για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών» και πρόσθεσε: « Είχε συμπεριληφθεί στο συμβόλαιο του γάμου. Δυστυχώς, η αδελφή μου δεν τήρησε την υπόσχεση και να χρησιμοποιηθεί Snapchat για να μοιραστείτε τις φωτογραφίες από την τελετή του γάμου με τη φίλη της».

Η οικογένεια της νύφης φέρεται να υποστήριξε ότι η στάση του συζύγου ήταν πολύ σκληρή, αλλά η οικογένειά του είπε ότι είχε δικαίωμα να ζητήσει διαζύγιο, αναφέρει το Independent.

Σύμφωνα με τη Σαουδική νομοθεσία, οι άνδρες έχουν τη μονομερή εξουσία να χωρίζουν τις συζύγους τους χωρίς νομικούς λόγους. Οι γυναίκες από την άλλη πλευρά χρειάζεται την συγκατάθεση του συζύγου τους. Το ποσοστό διαζυγίων στη Σαουδική Αραβία ξεπερνά το 50%. Περίπου τα μισά από αυτά τα διαζύγια γίνονται μεταξύ νεόνυμφων, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες.