ΔΙΕΘΝΕΣ
26/10/2016 15:36 EEST | Updated 26/10/2016 15:42 EEST

Ποιες γλώσσες εκτός από τα αγγλικά έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση και μπορεί να φέρουν υψηλές αμοιβές

Qvasimodo via Getty Images
Male and female people icons with colorful dialog speech bubbles in different languages and the word 'communication'. Communication, chat, assistance, interpretation and people connection concept

Ότι η γνώση ξένης ή ακόμη καλύτερα ξένων γλωσσών αποτελεί μέγα επαγγελματικό εφόδιο δεν είναι κάτι καινούριο. Συχνά όμως-και με εξαίρεση την αγγλική που είναι πλέον απαραίτητη και πολλοί θεωρούν δεδομένη σε ένα βιογραφικό- ένα συχνό δίλημμα είναι το ποια ακόμη γλώσσα θα ήταν προτιμότερο να μάθουμε.

Μια ιδέα για το ποιες γλώσσες έχουν σήμερα μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας αλλά και ποιες αμείβονται καλύτερα μας δίνει μια σχετική έρευνα για τη Μεγάλη Βρετανία όπου βέβαια τα αγγλικά είναι η μητρική γλώσσα.

Για το 2016 λοιπόν, την πρωτιά κατέχουν τα γερμανικά και δεύτερη και με πολύ μικρή διαφορά έρχεται η αραβική γλώσσα. Όπως βλέπουμε και στον πίνακα του Statista που βασίζεται σε δεδομένα της ιστοσελίδας εύρεσης εργασίας Adzuna, ακολουθούν τα γαλλικά και ολλανδικά, τα ισπανικά, τα ιαπωνικά και έπονται τα ρωσικά, τα ιταλικά, τα κινεζικά και τα ουαλικά.

You will find more statistics at Statista