ΔΙΕΘΝΕΣ
27/10/2016 07:47 EEST | Updated 27/10/2016 07:48 EEST

Δεν θα δεχόμασταν ποτέ τον Τζέιμς Μποντ στη δουλειά μας, λέει ο επικεφαλής της ΜΙ6

Agostino Fabio via Getty Images
ROME, ITALY - FEBRUARY 19:Daniel Craig is seen on location for the filming of Spectre on February 19, 2015 in Rome, Italy. (Photo by Agostino Fabio/GC Images)

Ο υπερκατάσκοπος, της λογοτεχνίας, με την άδεια να σκοτώνει, ο 007, ο γνωστός σε όλους Τζέιμς Μποντ, «κόπηκε» από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών, της MI6, ο Alex Younger είναι ξεκάθαρος.

Το στυλ του, η βιαιότητα που επιδεικνύει, οι σχέσεις του με τις πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Ο σκληρός και ατίθασος χαρακτήρας που επινόησε ο Ian Fleming εάν έκανε σήμερα αίτηση στην ΜΙ6 θα απορριπτόταν» δήλωσε ο Younger και πρόσθεσε πως σε αντίθεση με τον Τζέιμς Μποντ, οι πράκτορες της ΜΙ6 δεν κάνουν ηθικές αποκλείσεις.

Μάλιστα όπως είπε οι ηθικές αξίες που διέπουν όσους θέλουν να ενταχθούν στην ΜΙ6 είναι το βασικό προσόν που εξετάζεται.

«Είναι αλήθεια ότι ο Μποντ δεν θα περνούσε την διαδικασία της αξιολόγησης για να προσληφθεί. Ακόμη και διακατέχεται από τον πατριωτισμό που μας χαρακτηρίζει, την ενέργεια και την επιμονή που πρέπει να επιδεικνύει ένας πράκτορας του λείπει η συναισθηματική νοημοσύνη και η ικανότητα να δουλεύει ομαδικά. Επίσης ένα άλλο γνώρισμα που υποχρεούται να έχει είναι ο σεβασμός στο νόμο. Αυτά λείπουν από τον χαρακτήρα του Τζέιμς Μποντ» λέει ο επικεφαλής της ΜΙ6 και σημειώνει, : «Το προσωπικό μας δεν είναι από άλλον πλανήτη. Πρόκειται για καθημερινούς άντρες και γυναίκες που δρουν σε μερικά από τα πιο αφιλόξενα περιβάλλοντα του κόσμου υπό την πίεση διαφόρων προκλήσεων».

Ο ίδιος όπως δημοσιεύει το Black History Month, τόνισε πως ο στόχος του είναι να καταφέρει όλους και περισσότερους να ενταχθούν στους κόλπους της ΜΙ6 και να ξεπεράσουν τον μύθο ότι για να δουλέψει κανείς σε αυτή την υπηρεσία θα πρέπει να είναι απόφοιτος της Οξφόρδης ή του Κέιμπριτζ ή ότι πρέπει να είναι άσσος στις πολεμικές τέχνες.

«Αυτό που αληθεύει είναι ότι το να εργάζεται κανείς για την ΜΙ6 είναι συναρπαστικό, είναι μια διανοητική πρόκληση και έχει ουσία, υπάρχει σκοπός. Είμαστε η μυστική πρώτη γραμμή της Βρετανίας, εργαζόμαστε στη «σκιά» προκειμένου οι φίλοι μας, οι οικογένειές μας και οι συμπολίτες μας και οι γυναίκες μας να είναι ασφαλείς» είπε και κάλεσε τους ικανότερους της Βρετανίας να κάνουν αίτηση για δουλειά.