ΔΙΕΘΝΕΣ
27/10/2016 07:43 EEST | Updated 27/10/2016 07:43 EEST

Συγχαρητήριο μήνυμα Κλίντον για την 25η επέτειο της ενθρόνισης του Οικουμενικού Πατριάρχη

ASSOCIATED PRESS/ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Ecumenical Patriarch Bartholomew and US Secretary of State Hillary Clinton attend meetings at the Patriarchy in Istanbul, on Saturday July 16, 2011. Clinton said Saturday that the United States was troubled by Turkey's arrests of dozens of journalists, calling the moves inconsistent with the economic and political progress the moderate Muslim nation has made. (AP Photo / Saul Loeb)

Με την ευκαιρία της 25ης επετείου της ενθρόνισης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην κεφαλή της Ορθόδοξης Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, η Χίλαρι Κλίντον εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το τελευταίο τέταρτο του αιώνα, ο κόσμος έχει ευλογηθεί να έχει την πνευματική καθοδήγηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος έκανε πρωτοφανή βήματα για να εμβαθύνει τη συνεργασία εντός των αυτόνομων Χριστιανικών Εκκλησιών και να καθιερώσει τον διαθρησκευτικό διάλογο με άλλες χριστιανικές εκκλησίες, καθώς και με την μουσουλμανική και την ιουδαϊκή κοινότητα.

Η Παναγιότητά του εργάζεται ακατάπαυστα για την πρόοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και την αποκατάσταση των δεσμών που έχουν ατονήσει με το πέρασμα των αιώνων, μεταξύ των οποίων με την παρουσία του ως πρώτου πνευματικού ηγέτη Ορθόδοξης Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας σε ενθρόνιση Πάπα μετά το Σχίσμα και με τη σύγκληση της πρώτης Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε 1.200 και πλέον χρόνια.

Είχα τη μεγάλη τιμή να συναντήσω προσωπικά τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και εμπνεύστηκα από το έργο του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της θρησκευτικής ανοχής και της περιβαλλοντικής προστασίας. Στέλνω τις καλύτερες ευχές μου στην Παναγιότητά του για αυτή την σπουδαία επέτειο-ορόσημο».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)