ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/10/2016 10:22 EEST | Updated 28/10/2016 10:22 EEST

Οι προσλήψεις νοσηλευτών δεν σχετίζονται με την απόφαση του ΣτΕ, διαψεύδει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τις δηλώσεις Γεροβασίλη

Eurokinissi

Διαψεύδει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) Μιχάλης Γιαννάκος, τις δηλώσεις που έκανε η κ. κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Όλγα Γεροβασίλη που θέλει εξαιτίας της απόφασης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες να καθιστά ανέφικτη την πρόσληψη την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό.

Ειδικότερα ο κ. Γιαννάκος, καθώς και άλλοι εργαζόμενοι στη δημόσια Υγεία, μιλώντας στο Σκάι επισήμανε ότι οι προσλήψεις αφορούν σε προγράμματα κατάρτισης που γίνονται μέσω ΟΑΕΔ και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, δηλαδή από κοινοτικούς πόρους και όχι από τα κονδύλια για τις τηλεοπτικές άδειες.

Επίσης, είπε ότι κοινοτικοί πόροι είναι αυτοί που χρηματοδοτούν φέτος και την παραμονή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς. 

Υπενθυμίζεται ότι κ. Γεροβασίλη είχε δηλώσει τα εξής:

«Η απόφαση του ΣτΕ στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό, στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη και επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών».