Το Βύρωνα Πολύδωρα προτείνει για νέο πρόεδρο του ΕΣΡ η κυβέρνηση

Το Βύρωνα Πολύδωρα προτείνει για νέο πρόεδρο του ΕΣΡ η κυβέρνηση
SOOC

Η κυβέρνηση πρότεινε στον Βύρωνα Πολύδωρα να αναλάβει τη θέση του ΕΣΡ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε ο ίδιος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Ο κ. Πολύδωρας είπε ότι η πρόταση που του έγινε είναι τιμητική, αλλά και ευθύνης και χαρακτήρισε την κατάσταση στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ ως «βραχυκύκλωμα».

«Αυτές τις ώρες όλοι οι δυνάμενοι να εκφέρουν γνώμη και να έχουν την αποφασιστικότητα για μια εποικοδομητική συμβολή, νομίζω ότι είναι υποχρεωμένοι να δράσουν» συνέχισε και πρόσθεσε: «Αυτό που εξέθεσα εγώ στον Πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Βουλής είναι ότι με συνταγματική συμπεριφορά, συμμόρφωση, το δεχόμαστε, όπως είναι φυσικό, έχει δηλωθεί και από πλευράς κυβερνήσεως και φυσικά και από εμένα με την νομική μου παιδεία, την απόφαση του ΣτΕ και εννοούμε ότι το καίριο σημείο είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Πολύδωρας, σημείωσε: «Αυτό εγένετο δεκτό από τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής και αυτή είναι η νέα θέση της πρότασης για την συγκρότηση του Συμβουλίου της Ραδιοτηλεόρασης».

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι η ΝΔ θα συναινέσει στο πρόσωπό του, είπε «δεν το ξέρω» ενώ σχετικά με τις αναφορές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε «επικοινωνιακά παιχνίδια», ο κ. Πολύδωρας είπε ότι «εγώ δεν κάνω επικοινωνιακά παιχνίδια, ούτε είδα στο πνεύμα (της συνάντησης) με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής, τάση για επικοινωνιακά τεχνάσματα, είδα τάση για συναίνεση η οποία είναι και προϋπόθεση της δικής μου παρεμβάσεως».

Ο κ. Πολύδωρας έκανε λόγο για «συναίνεση που εκτείνεται, δεν ξέρω τι κάνει η ΝΔ, στην ανάληψη της πρωτοβουλίας από εμένα, ή στην επιθυμία μου έστω, να επικοινωνήσω με τους αρχηγούς και της ΝΔ, τον κ. Μητσοτάκη και τους άλλους αρχηγούς, όλων των κομμάτων και φυσικά για να επικοινωνήσω ή να εκθέσω τις σκέψεις μου και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

"Με ένα πνεύμα συναινετικό, αλλά δεν πάει άλλο το αδιέξοδο. Και η συμβολή μου λαμβάνει τον τίτλο να συμβάλλω στην εξομάλυνση, θεσμική και μοναδική εξομάλυνση.

Μέχρι και την ένταση -δεν ξέρω πως σχηματίζονται με τόση ευκολία αυτά τα πράγματα- με την Δικαιοσύνη δεν την εννοώ. Εκτός τόπου και χρόνου, ένταση με την Δικαιοσύνη αυτές τις ώρες. Θέλω να είμαι ένας παράγων εξομάλυνσης θεσμικής και νομικής αξίας. Έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε, ο τόπος έχει τόσα προβλήματα, νομίζω ότι αυτό πρέπει να λυθεί και εννοείται ότι στην επαναφορά των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ περιλαμβάνεται και η διεξαγωγή του διαγωνισμού. Για τις λεπτομέρειες και πως θα οργανωθεί το θέμα αυτό, χρειάζεται να δούμε και την απόφαση του ΣτΕ» πρόσθεσε.

Ο κ. Πολύδωρας δεν θέλησε να απαντήσει στο πότε του έγινε η πρόταση για την θέση του Προέδρου του ΕΣΡ, -«ευχαριστώ πολύ» απάντησε χαρακτηριστικά στην ερώτηση- ενώ ερωτηθείς «είπατε προηγουμένως ότι η συμφωνία έχει να κάνει με ότι προβλέπει το Σύνταγμα για το ΕΣΡ, ουσιαστικά δεν χρειάζεται να μιλάμε πια για κατάργηση του "Νόμου Παππά;"» είπε «αδιάφορο, δεν είναι στην σκέψη μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε πριν από λίγες ημέρες με τον πρ. πρόεδρο της Βουλής. Είχαν μακρά συνομιλία για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που άπτονται εθνικού ενδιαφέροντος. Ο Β. Πολύδωρας, αφού του εξέφρασε τις απόψεις του, υπογράμμισε ότι είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού για συνεργήσει στην επίλυση ζητημάτων εθνικής και μείζονος σημασίας.

Για την κυβέρνηση το ζήτημα της μηντιακής διαπλοκής – προς την οποία ο Β. Πολύδωρας αναμφισβήτητα έχει μία πολύ καθαρή αντίθεση – αποτελεί μείζονος και κομβικής σημασίας θέμα, καθώς θέλει να διεξαχθεί διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ, όπως ορίζει πια και η απόφαση του ΣτΕ.

Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή