ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/10/2016 16:59 EET | Updated 30/10/2016 16:59 EET

Νέα «κάθοδος» των αγροτών μετά τα Χριστούγεννα

Sooc

Νέες κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη την Ελλάδα αναμένονται μετά την συγκέντρωση της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων στη Νίκαια. Σε αυτή συμμετείχαν περισσότερες από 100 οργανώσεις και αγροτικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό του αγώνα.

Δεν έγινε γνωστό ποια θα είναι τα αιτήματα των αγροτών, όμως η τελευταία συγκέντρωση έγινε με στόχο την δημιουργία ενός κοινού πλαισίου για όλους τους αγρότες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onlarissa.gr, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΛ Ρίζος Μαρούδας τόνισε ωστόσο ότι «στο δικό μας διεκδικητικό πλαίσιο χωράνε όσοι συμφωνούν με τα αιτήματα που θέτουμε». Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ και γνωστός αγροσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας σημείωσε ότι θα πρέπει να συζητηθούν τα νέα προβλήματα που έχουν προκύψει.

«Πρέπει να συζητήσουμε τα νέα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τα φορολογικά και το ασφαλιστικό. Όσο περισσότεροι είμαστε σε αυτό τον αγώνα τόσο πιο πετυχημένος θα είναι. Άλλωστε η μαγιά υπάρχει», δήλωσε από το βήμα ο κ. Μπούτας.

«Έχουμε άλυτα προβλήματα. Τα παλιά μα προσπερνάνε και έρχονται καινούργια και χειρότερα. Εκεί που πάμε να πούμε “Δόξα το Θεό”, λέμε, “βοήθα Παναγιά”. Η κατάσταση είναι απελπιστική», πρόσθεσε με την σειρά του ο Χρήστος Κάμτσης από το μπλόκο της Πέλλας.

Λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και πιθανή ημερομηνία την 18η Δεκεμβρίου η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων θα συνεδριάσει ξανά για να αποφασίσει την κάθοδο των τρακτέρ στα μπλόκα της Εθνικής οδού. Σύμφωνα με το onlarissa, οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν με τοπικά συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο ΕΛΓΑ με τρακτέρ, πιθανότατα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.