ΔΙΕΘΝΕΣ
31/10/2016 05:00 EET | Updated 31/10/2016 05:00 EET

Γιατί ο...πόλεμος με τους εξωγήινους θα αρχίσει από ένα χωριό στη Γαλλία: Απαγόρευση πτήσεων ιπτάμενων δίσκων

ASSOCIATED PRESS
A figure representing a green alien is positioned in front of the permanent flying saucer replica in Mars, Pa. on Friday, June 19, 2015. The small western Pennsylvania town has NASA joining in with a weekend celebration of the Northern Hemisphere Spring Equinox on the planet Mars, marking the start of a new year on the red planet which lasts about 687 Earth days. NASA provided exhibits, booths and outreach activities for the three-day celebration. (AP Photo/Keith Srakocic)

Εντάξει, οι θεάσεις UFO έχουν αυξηθεί, τα X-Files επέστρεψαν στην τηλεόραση και το Independence Day στον κινηματογράφο, η Χίλαρι Κλίντον έχει δεσμευτεί πως θα προβεί σε αποχαρακτηρισμούς κυβερνητικών εγγράφων για ΑΤΙΑ (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα), αλλά η όλη υπόθεση της...κόντρας με τους φερόμενους επισκέπτες από άλλους κόσμους έχει πάει σε άλλο επίπεδο στο χωριό Σατονέφ ντι Παπέ στη Γαλλία, που κατά τα άλλα είναι γνωστό για το κόκκινο κρασί του.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, αλλά και άλλων μέσων, γαλλικών και μη, εδώ και 62 χρόνια, υπάρχει στο χωριό ένας νόμος/ κανονισμός, βάσει του οποίου απαγορεύονται οι «πτήσεις, προσγειώσεις και απογειώσεις ιπτάμενων δίσκων». Και ο νέος δήμαρχος αρνείται να τον καταργήσει.

Την απαγόρευση αυτή είχε επιβάλει ο πρώην δήμαρχος Λυσιέν Ζενέ, βάσει της οποίας «οποιοδήποτε αεροσκάφος, γνωστό ως ιπτάμενος δίσκος ή ιπτάμενο πούρο, που θα προσγειωθεί στην περιοχή της κοινότητας, θα τεθεί υπό κράτηση άμεσα».

Μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει συλλήψεις εξωγήινων για τέτοιες παραβιάσεις, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν διαγαλαξιακό διπλωματικό επεισόδιο, αλλά ο νυν δήμαρχος, Κλοντ Αβρίλ, δεν σκοπεύει να καταργήσει σύντομα τον νόμο. «Δεν θα τον πειράξω» δήλωσε στο France Bleu. «Δημιουργεί έναν ακίνδυνο θόρυβο, και κανείς δεν παραπλανάται».

Ο νόμος, του 1954, είχε δημιουργηθεί μετά από περιστατικό στη βόρεια Γαλλία με άνδρα που ισχυρίστηκε πως είδε δύο φιγούρες που θύμιζαν δύτες να βγαίνουν από ένα «διαστημόπλοιο» σχήματος πούρου.

Παρόλα αυτά, ο γιος του Λυσιέν Ζενέ, Ελί Ζενέ, εκτιμά ότι ο πατέρας του είχε προβεί σε εκείνη την κίνηση για να δώσει δημοσιότητα στην περιοχή, καθώς εκείνη την περιοχή ήταν έντονες οι συζητήσεις περί εξωγήινων, UFO κλπ.