ΔΙΕΘΝΕΣ
31/10/2016 07:27 EET | Updated 31/10/2016 07:27 EET

Ο πρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον αμφισβητεί τις αποφάσεις του διευθυντή του FBI

ASSOCIATED PRESS
In this photo taken Oct. 5, 2016 file photo, Hillary Clinton's campaign manager John Podesta speaks to members of the media outside Democratic presidential candidate Hillary Clinton's home in Washington. Hacked emails reveal internal disagreement among top Clinton aides about her determination to hold a Clinton Foundation summit in Morocco that later drew attention over its reliance on large donations from foreign governments. (AP Photo/Andrew Harnik, File)

Ο πρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον Τζον Ποντέστα αμφισβήτησε την απόφαση του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ να δημοσιοποιήσει με επιστολή του προς το Κογκρέσο την ύπαρξη νέων ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αποδίδονται στην Κλίντον, πριν ακόμη λάβει γνώση για το περιεχόμενό τους.

Η επιστολή του Κόμεϊ «ήταν γεμάτη από υπονοούμενα και στερούνταν αποδείξεων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ποντέστα στην εκπομπή του CNN, «State of the Union», ενώ κατηγόρησε τον διευθυντή του FBI για παραβίαση της υφιστάμενης προεκλογικής πρακτικής σχετικά με τη δημοσιοποίηση παραμέτρων μίας έρευνας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

«Καλούμε τον κ. Κόμεϊ να μας εξηγήσει ποιο είναι το θέμα. Θα έπρεπε πρώτα να κάνει το βήμα και να διαβάσει τα ηλεκτρονικά μηνύματα, πριν προχωρήσει στην αποστολή της επιστολής, στη μέση της προεκλογικής εκστρατείας και τόσο κοντά στη διεξαγωγή των εκλογών»,τόνισε ο Ποντέστα.

Όπως έγινε γνωστό, η επιστολή του Κόμεϊ προς τη Γερουσία στάλθηκε παρά τις αντιρρήσεις αξιωματούχων του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίοι δεν προσπάθησαν να εμποδίσουν την έκδοση του απαραίτητου εντάλματος για την έρευνα, επισημαίνει πηγή που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει άμεσο και ουσιαστικό ενδιαφέρον για την επιτάχυνση διεξαγωγής της έρευνας από το FBI, αλλά και την ολοκλήρωσή της, το συντομότερο δυνατό.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)