ΔΙΕΘΝΕΣ
31/10/2016 07:17 EET | Updated 31/10/2016 07:17 EET

Ο Τραμπ εξαπολύει για ακόμη μία φορά επίθεση στην Κλίντον για τα ηλεκτρονικά μηνύματα

PAUL J. RICHARDS via Getty Images
Republican nominee Donald Trump gestures during the first presidential debate at Hofstra University in Hempstead, New York on September 26, 2016. / AFP / Paul J. Richards (Photo credit should read PAUL J. RICHARDS/AFP/Getty Images)

Η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, εκμεταλλεύτηκε άμεσα τις νέες αποκαλύψεις γύρω από τα ηλεκτρονικά μηνύματα της Χίλαρι Κλίντον, προεδρικής υποψηφίας των Δημοκρατικών. Οι κινήσεις του Τραμπ αποδεικνύουν ότι θα αξιοποιήσει την υπόθεση αυτή προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του ότι η Κλίντον είναι «διεφθαρμένη», αλλά και «πολιτικά αναξιόπιστη».

«Έχουμε την άσκηση ενός υπέρτατου ελέγχου στη διαφθορά της Χίλαρι, κι αυτή είναι η δύναμη των εκλογών. Ο μόνος τρόπος που έχουμε να νικήσουμε τη διαφθορά είναι το δείξουμε με δεκάδες εκατομμύρια ψήφους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Μόλις πριν από μία εβδομάδα, οι καταγγελίες γυναικών που ισχυρίστηκαν ότι δέθηκαν σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον Τραμπ βρίσκονταν στο επίκεντρο της κριτικής της προεκλογικής εκστρατείας δίνοντας το πολιτικό επιχείρημα στην Κλίντον να προσεγγίσει τις γυναίκες ψηφοφόρους.

Ωστόσο, σήμερα η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική, καθώς η προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών αναγκάζεται να περάσει σε θέση άμυνας κι ενώ απομένουν οκτώ ημέρες από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Πηγές που γνωρίζουν λεπτομέρειες για την έρευνα του FBI, δηλώνουν ότι τα ηλεκτρονικά μηνύματα της Κλίντον εντοπίστηκαν στη διάρκεια ξεχωριστής έρευνας που διεξάγεται για το πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Άντονι Ουάινερ, πρώην συζύγου της Χιούμα Αμπεντίν, βοηθού της Κλίντον.

Το FBI είχε ένταλμα για τη διεξαγωγή έρευνας στον φορητό υπολογιστή του Ουάιντερ, αλλά χρειάζονταν και ένταλμα για να ερευνηθούν ηλεκτρονικά μηνύματα που ενδεχομένως σχετίζονται με τη Χίλαρι Κλίντον και τη διαχείριση ηλεκτρονικών μηνυμάτων από ιδιωτικό διαμετακομιστή, την περίοδο που ασκούσε τα καθήκοντα της υπουργού Εξωτερικών, των ΗΠΑ.