ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
31/10/2016 11:19 EET | Updated 31/10/2016 13:23 EET

Παράταση της προθεσμίας για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών από ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ

Eurokinissi

Μέχρι την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 παρατείνεται η εφαρμογή του Προγράμματος Ευνοϊκής Ρύθμισης Οφειλών της ΕΥΔΑΠ, το οποίο έληγε σήμερα 31 Οκτωβρίου, λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος και προσέλευσης του καταναλωτικού κοινού, αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η εταιρεία.

Την παράταση για άλλους δύο μήνες, έως την 31η Δεκεμβρίου 2016, του ευνοϊκού προγράμματος διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή αποφάσισε και το ΔΣ της ΔΕΗ. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μέχρι και σήμερα, οπότε έληγε η προηγούμενη προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση, έχουν διακανονίσει τις οφειλές τους περισσότεροι από 510.000 πελάτες, με συνολικό ύψος οφειλής άνω του 1,335 δισ. ευρώ.

Από το πρωί σε όλα τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ υπήρχαν μεγάλες ουρές από πολίτες, που έσπευσαν να διακανονίσουν τις οφειλές τους. «Οι Έλληνες πάντα είναι της τελευταίας στιγμής. Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σε όλα τα υποκαταστήματα της χώρας. Όλο αυτό το διάστημα υπάρχει ικανοποιητική τήρηση των διακανονισμών. Το ποσοστό αυτό αγγίζει το 85%. Για να κάνουμε ασφαλή εκτίμηση θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 10 μήνες. Το καλοκαίρι ήταν θεωρητικά εύκολο και δεν υπήρχαν πολλά έξοδα. Η παράταση που θα δοθεί, είναι η τελευταία γιατί εάν υπάρξει άλλη παράταση νομίζω ότι η εταιρεία χάνει την αξιοπιστία της. Ωστόσο εφαρμόζουμε κοινωνική πολιτική, επιστρέφοντας 15% στους συνεπείς καταναλωτές. Είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε» επισήμανε ο κ. Αδαμίδης.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost