ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31/10/2016 13:08 EET | Updated 31/10/2016 16:31 EET

Κατατέθηκε η τροπολογία Παππά για ΕΣΡ. Με αγεφύρωτες διαφορές η διάσκεψη Προέδρων για ΕΣΡ

sooc

Το μενού των εξελίξεων στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών κορυφώνεται (και) το απόγευμα της Δευτέρας με την κρίσιμη Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή για τη συγκρότηση του ΕΣΡ αλλά και την τροπολογία Παππά η οποία κατατέθηκε τελικά πριν την έναρξη της Διάσκεψης η οποία προβλέπει την κατάργηση του άρθρου 2Α του νόμου 4339 και την επαναφορά των αρμοδιοτήτων από τον υπουργό Επικρατείας στο ΕΣΡ.

Πότε ψηφίζεται

  • Την Πέμπτη

Τι αφορά η αναστολή

  • Καθορισμός αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας
  • Τρόπου διενέργειας της διαγωνιστικής διαδικασίας κατά την πρώτη εφαρμογή του (δηλαδή από την Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης).

Τι είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Επικρατείας

«Φέρνουμε στη Βουλή τη διάταξη για την αναστολή του άρθρου 2Α, το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες για τη διεξαγωγή από το ΕΣΡ, που δεν υπήρχε τότε, στον υπουργό Επικρατείας. Θα προχωρήσουμε στη συνολική αλλαγή του νόμου 4339/15, για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών μόλις δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό της σχετικής απόφασης του ΣτΕ», δήλωσε νωρίτερα ο κ. Παππάς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

«Αυτή τη στιγμή παρανομούμε όλοι μαζί, γιατί δεν έχει παραταθεί και το καθεστώς της προσωρινής άδειας, με απόφαση του ΣτΕ από το 2010» είπε και κάλεσε τη ΝΔ, ενόψει της συνεδρίασης, να διευκρινίσει ποιες διατάξεις του νόμου θέλει να καταργηθούν. Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι προϋποθέση για να συναινέσει στη συγκρότηση ΕΣΡ είναι η κατάργηση του νόμου Παππά. Ο υπουργός με ανακοίνωσή του κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «κροκοδείλια δάκρυα» σε ό,τι αφορά στους εργαζομένους στα κανάλια ενώ το Μαξίμου σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για εκλογές καθώς και την πρόταση ΝΔ για ανασυγκρότηση του ΕΣΡ κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι επιδιώκει αποσταθεροποίηση.

Ο νόμος - γέφυρα

Σε ό,τι αφορά στη νομοθετική ρύθμιση για τις βεβαιώσεις λειτουργίας (σσ προσωρινές άδειες λειτουργίας) πολλές πληροφορίες κάνουν λόγο ότι είναι έτοιμη και ότι ενδεχομένως θα κατατεθεί επίσης σήμερα, Δευτέρα, για να καλύψει το νομικό κενό μη αδειοδότησης και μη συγκρότησης του ΕΣΡ μέχρι και την διεξαγωγή του νέου διαγωνισμού.

Διαβάστε τις εξελίξεις στη Διάσκεψη των Προέδρων αναλυτικά

Sponsored Post