ΚΟΙΝΩΝΙΑ
31/10/2016 17:15 EET | Updated 31/10/2016 17:15 EET

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ομογενών στη Χειμάρρα εναντίον της απόφασης για την κατεδάφιση σπιτιών δέκα εννιά οικογενειών

Danita Delimont via Getty Images
Dhermi (Greek: ????de?, Drymades) is one of the nine villages of the Himara region-municipality, in Albania. The village lies 42 kilometers south of the city of Vlore (the capital of the Prefecture) and about the same distance north of the southern city of Sarande. The village is built on a slope of the Ceraunian Mountains at approximately 200 meters in altitude.

Ομογενείς πραγματοποίησαν σήμερα στην Χειμάρρα της Αλβανίας συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της απόφασης της δημοτικής αρχής για την κατεδάφιση των σπιτιών δέκα εννιά οικογενειών που ανήκουν στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα στο πλαίσιο σχεδίου ανάπλασης του οικισμού.

Οι συγκεντρωμένοι έσκισαν συμβολικά τα ειδοποιητήρια με τα οποία η δημοτική αρχή έδινε στις οικογένειες προθεσμία πέντε ημερών να αδειάσουν και να εγκαταλείψουν τα σπίτια ώστε αυτά να κατεδαφιστούν από συνεργεία της πολεοδομίας.

Δήλωσαν ακόμα πως όχι μόνο δεν θα παραδώσουν τα σπίτια και τις περιουσίες αλλά δεν θα αποδεχθούν ούτε τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις, ενώ ζήτησαν την ακύρωση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου που έχει καταρτιστεί για την ανάπλαση και τουριστική αξιοποίηση της περιοχής. Μετά το πέρας των ομιλιών οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν ήσυχα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)