ΔΙΕΘΝΕΣ
01/11/2016 10:43 EET | Updated 01/11/2016 10:43 EET

Βρετανική ένωση ποδοσφαιρικών ομάδων έτοιμη να μεταφέρει τα ασυνόδευτα παιδιά του Καλαί στο Ηνωμένο Βασίλειο

PHILIPPE HUGUEN via Getty Images
Migrants wrapped in blankets walk by the remains of burnt makeshift shelters at the 'Jungle' migrant camp in Calais, northern France, on October 26, 2016 following a fire during the demolition of the camp as part of a massive operation to clear the squalid settlement.Demolition crews continue to tear down the notorious 'Jungle' migrant camp, one of the biggest in Europe where 6,000-8,000 people -- among them an estimated 1,300 children -- have been living in dire conditions. / AFP / PHILIPPE HUGUEN (Photo credit should read PHILIPPE HUGUEN/AFP/Getty Images)

Η βρετανική ένωση ποδοσφαιρικών ομάδων Queens Park Rangers προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει τα παιδιά πρόσφυγες που παραμένουν στην «Ζούγκλα του Καλαί» μετά την επιχείρηση εκκένωσης του προσφυγικού καταυλισμού. Είχε προηγηθεί έκκληση για βοήθεια από την Γαλλία, στην οποία η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, είχε απαντήσει αρνητικά.

Ωστόσο η Γαλλία εξηγεί ότι οι διαπραγματεύσεις με την γειτονική χώρα για την διαχείριση των προσφύγων συνεχίζονται. Σε αυτά τα πλαίσια, η QPR προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει στην μεταφορά των παιδιών, προσφέροντας σειρά λεωφορείων που χρησιμοποιούνται για τις μετακινήσεις των ομάδων. Μέλη της ένωσης θα μπορέσουν να συνοδεύσουν τα παιδιά εθελοντικά, αλλά και να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Πίσω από τα σχέδια βρίσκεται ο λόρδος Αλφ Νταμπς που απέστειλε επιστολή προς το βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών και την Γαλλίδα πρέσβη, Συλβί Μπέρμαν. «Πώς μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά σε αυτές τις συνθήκες το 2016;», αναφέρει στο γράμμα του.