ΔΙΕΘΝΕΣ
01/11/2016 09:47 EET | Updated 01/11/2016 09:48 EET

Ενώπιον του δικαστηρίου ο άνθρωπος που φέρεται να «έριξε» το ίντερνετ για μια εβδομάδα το 2013

Jonathan Knowles via Getty Images
An Exploding computer

Η δίκη ενός Ολλανδού που κατηγορείται ότι εξαπέλυσε μία από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις στην ιστορία του διαδικτύου άρχισε σήμερα, Κυριακή, στην πόλη Ντόρντρεχτ. Ο ίδιος επέλεξε να μην παρευρεθεί στην δικαστική αίθουσα και θα εκπροσωπηθεί αποκλειστικά από τους δικηγόρους του.

Ο 39χρονος Sven Olaf Kamphuis κατηγορείται ότι εξαπέλυσε επίθεση τύπου DDoS εναντίον της ιστοσελίδας Spamhaus που παρέχει «μαύρες λίστες» με spammers, ώστε να μπορεί κανείς να τους μπλοκάρει. Η επίθεση ήταν τόσο μεγάλη που προκάλεσε μια σειρά γεγονότων που λέγεται ότι «έριξαν» το ίντερνετ για μία εβδομάδα το 2013.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Spamhaus έβαλε στις λίστες της την εταιρεία web hosting CyberBunker με την κατηγορία ότι φιλοξενεί ιστοσελίδες που σπαμάρουν ή εξαπατούν τους χρήστες. Η CyberBunker φιλοξενούσε κάποτε το Pirate Bay, αλλά και την WikiLeaks. Όταν η εταιρεία μπήκε στην «μαύρη λίστα», ο πάροχός της σταμάτησε να της προσφέρει τις υπηρεσίες του και εκείνη φέρεται να προσπάθησε να εκδικηθεί το Spamhaus με μια επίθεση άρνησης υπηρεσιών.

Ο Kamphuis, ο οποίος εργαζόταν στην συγκεκριμένη εταιρεία web hosting και είχε αυτοανακηρυχτεί «υπουργός τηλεπικοινωνιών στο κρατίδιο της Cyberbunker» χαρακτήρισε τις κατηγορίες «ακατανόητες».

Sponsored Post