ΔΙΕΘΝΕΣ
01/11/2016 14:29 EET | Updated 01/11/2016 14:45 EET

Ανησυχία για τη μυστηριώδη εξαφάνιση της συζύγου του Κιμ Γιονγκ Ουν

ASSOCIATED PRESS
FILE - In this July 25, 2012 file photo released by the Korean Central News Agency and distributed in Tokyo by the Korea News Service, North Korean leader Kim Jong Un, accompanied by his wife Ri Sol Ju, waves to the crowd as they inspect the Rungna People's Pleasure Ground in Pyongyang, North Korea. The online version of China's Communist Party newspaper has hailed a report by The Onion naming Kim as the

Φόβο και έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η παρατεταμένη απουσία της συζύγου του Κιμ Γιονγκ-Ουν από τις δημόσιες εμφανίσεις.

Η Ρι Σολ-Τζου έδωσε σημεία ζωής πριν από επτά μήνες όταν εμφανίστηκε δημόσια για τελευταία φορά κι έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη της.

Με αφορμή την εξαφάνισή της έχουν δημιουργηθεί διάφορα σενάρια. Ένα από αυτά θέλει τη Ρι Σολ-Τζου να είναι έγκυος και να έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της.

Σύμφωνα με τον Independent, υπάρχουν επίσης φήμες ότι η όμορφη σύζυγος του Κιμ Γιονγκ-Ουν δεν τα πήγαινε καλά τον τελευταίο καιρό με την κουνιάδα της, Κιμ Γιο-Τζονγκ.

Η αυξημένη δύναμη που έχει αποκτήσει η Κιμ Γιο Τζονγκ τα τελευταία χρόνια και δεδομένου τις ακραίες αντιδράσεις που έχει η οικογένεια εις βάρος συγγενών, θα μπορούσε να φέρει σε κίνδυνο μέχρι και τη ζωή της νεαρής συζύγου του Κιμ Γιονγκ-Ουν, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.

«Υπάρχουν αρκετοί πιθανοί λόγοι, μεταξύ άλλων ότι μπορεί να είναι έγκυος ή ότι πιθανόν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα ανάμεσά τους», ανέφερε ο Τοσιμίτσου Σιγκεμούρα, καθηγητής στο Waseda University στο Τόκιο, μιλώντας στην Telegraph

«Επίσης, υπήρξαν αναφορές για αστάθεια στην Πιονγιανγκ, ακόμη και κάποιες απόπειρες επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων από ομάδες του στρατού της Β. Κορέας, ενάντια στον Κιμ Γιονγκ Ουν πέρυσι. Είναι πιθανό η σύζυγός του να μην εμφανίστηκε δημόσια γιατί φυλάσσεται καλά», πρόσθεσε ο Σιγκεμούρα.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που «εξαφανίζεται» η Ρι Σολ-Τζου. Είχε χαθεί από τα φώτα της δημοσιότητας για πολλούς μήνες το 2012 λόγω της εγκυμοσύνης της στο πρώτο της παιδί με τον Βορειοκορεάτη δικτάτορα.