ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/11/2016 09:28 EET | Updated 01/11/2016 09:28 EET

Στο Εισαγγελέα ο γγ. του υπουργείου παιδείας κατά ΣΚΑΪ και OΕΦΕ

eurokinissi

Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΕΘ Γιάννης Παντής κατέθεσε αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών σχετικά με ανώνυμη καταγγελία που υποβλήθηκε στο ΥΠΠΕΘ για πιθανή απάτη κατά την υλοποίηση προγράμματος υποτροφιών από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας και τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, μέσω της πρωτοβουλίας «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Με τη συγκεκριμένη αναφορά ζητείται από την Εισαγγελία Αθηνών να διερευνηθεί το κατά πόσο συντρέχει ποινική ευθύνη για τους φορείς υλοποίησης των υποτιθέμενων υποτροφιών, καθώς και η περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγγελίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο παιδείας, ενώ οι υποσχόμενες υποτροφίες ανέρχονταν στις 10.000 για δύο σχολικά έτη οι υποτροφίες που τελικά χορηγήθηκαν δεν υπερβαίνουν τις 1.000, ίσως και πολύ λιγότερες. Σε περίπτωση που ευσταθεί η καταγγελία υπάρχει ευθύνη έναντι των μαθητών που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα των υποτροφιών αφού με τόσες λίγες υποτροφίες προκύπτει ότι διαγωνίστηκαν μάταια και μάλιστα, ανεξάρτητα από το βαθμό που έλαβαν.

Sponsored Post