ΕΙΔΗΣΕΙΣ
02/11/2016 11:51 EET | Updated 02/11/2016 11:51 EET

ΝΔ: Πρώτα κατάργηση νόμου Παππά και μετά θα προχωρήσουμε σε ονοματολογία για ΕΣΡ

SOOC

Εμμένει η ΝΔ στη θέση της ότι αν δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά και δεν επανέλθουν πλήρως όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών στο ΕΣΡ, δεν πρόκειται να συναινέσει στην συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής.

Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης -σε συνομιλία με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες- επισήμαιναν ότι: «Αν δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά, μαζί με τα άρθρα του και δεν επιστρέψουν όλες οι δικαιοδοσίες στο ΕΣΡ, η ΝΔ δεν πρόκειται να συναινέσει στην συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης». «Στις απάτες Παππά και τις αυταπάτες Τσίπρα, εμείς δεν πρόκειται να πούμε ναι. Να επιστραφούν οι αρμοδιότητες που υφάρπαξε ο κ. Παππάς στο ΕΣΡ κι αυτό θα αποφασίσει, τόσο για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, όσο και για τον αριθμό των εργαζομένων στα κανάλια», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Όπως υπογράμμιζαν οι ίδιες πηγές, η ΝΔ θα προχωρήσει στην ονοματολογία για την συγκρότηση του ΕΣΡ, αν αποσυρθεί ο νόμος. Διευκρίνιζαν ωστόσο, ότι αυτό δεν θα γίνει στην λογική «πάρε δύο εσύ, δώσε μου δύο εμένα», αλλά προτείνοντας εννέα πρόσωπα εγνωσμένου κύρους.

Πάντως, εξηγώντας την στάση που τήρησε το κόμμα της ΝΔ, στην τελευταία συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων, πηγές της Πειραιώς, σημειώνουν ότι: «Την τελευταία φορά ψηφίσαμε “παρών” γιατί θέλαμε να βοηθήσουμε την κυβέρνηση να απεμπλακεί από το αδιέξοδο που δημιούργησε» και καταλήγουν: «Όμως όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση αυτό δεν το θέλει».