ΔΙΕΘΝΕΣ
03/11/2016 14:58 EET | Updated 03/11/2016 15:01 EET

Ποια είναι η 51χρονη διαχειρίστρια επενδυτικών κεφαλαίων και πρώην μοντέλο που έφερε το Brexit στα δικαστήρια;

Bloomberg via Getty Images
Gina Miller, founding partner of SCM Private LLP, left, reacts as she leaves the High Court in London, U.K., on Thursday, Nov. 3, 2016. The U.K. must hold a vote in Parliament before starting the two-year countdown to Brexit, a panel of London judges decided, setting up a constitutional confrontation at the country's Supreme Court. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images

Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα της ημέρας είναι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βρετανίας να απαγορεύσει στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην ενεργοποίηση του Άρθρου 50 χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου. Κάποιοι κάνουν λόγο για νίκη της Δημοκρατίας και άλλοι για το... ακριβώς αντίθετο, αν αναλογιστεί κανείς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Όπως και να χει, τα βλέμματα στράφηκαν στην Τζίνα Μίλερ, την ιδρύτρια της οργάνωσης People's Foundation που έφερε την υπόθεση στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με το BBC, η Μίλερ είναι μια 51χρονη διαχειρίστρια επενδυτικών κεφαλαίων που ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια κάθε χρόνο σε φιλανθρωπίες. Με τον σύζυγό της, Άλαν, ίδρυσε την εταιρεία True and Fair, ενώ σύμφωνα με συνέντευξη που είχε δώσει στους Financial Times, ο ανδροκρατούμενος χώρος των επενδύσεων δεν την υποδέχτηκε με ανοιχτές της αγκάλες. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που την αποκαλούσαν «μαύρη χήρα» και την κατηγορούσαν ότι θα οδηγήσει στον πάτο όλες τις επενδυτικές εταιρείες.

Η ίδια ξεκαθάρισε μετά την απόφαση του Δικαστηρίου ότι στόχος της δεν ήταν να ανατρέψει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλά να δώσει την δυνατότητα στο Κοινοβούλιο να ελέγξει τον τρόπο και τον χρόνο της εξόδου. «Είμαστε όλοι υπέρ της εξόδου τώρα», εξήγησε, προσθέτοντας ότι εάν το Brexit δεν περνούσε από την Βουλή, τότε «δεν θα είχαμε δημοκρατία, αλλά δικτατορία».

Οι βρετανικές ταμπλόιντ εφημερίδες δεν δίστασαν να «βουτήξουν» βαθύτερα στο παρελθόν της, αποκαλύπτοντας ότι έχει γεννηθεί στην Νότια Αμερική και ότι έχει εργαστεί ως μοντέλο. Η Daily Mail την κατηγορεί μάλιστα ότι «έβγαλε την δημοκρατία από τις ράγες της» επειδή «το Brexit την αηδίαζε».

Sponsored Post