ΔΙΕΘΝΕΣ
03/11/2016 16:30 EET | Updated 03/11/2016 16:31 EET

Απορρίφθηκε αίτημα του Τραμπ να παρακολουθήσουν την εκλογική διαδικασία στην Φιλαδέλφεια οι ψηφοφόροι του

ASSOCIATED PRESS
Supporters of Republican presidential candidate Donald Trump listen as he speaks during a campaign rally, Wednesday, Nov. 2, 2016, in Miami. (AP Photo/ Evan Vucci)

Η Πολιτεία της Πενσυλβάνια απέρριψε αίτημα του Ντόναλντ Τραμπ για τοποθέτηση υποστηρικτών του σε εκλογικά κέντρα Δημοκρατικών πόλεων για την προστασία της εκλογικής διαδικασίας.

Ο μεγιστάνας έχει επαναλάβει ουκ ολίγες φορές ότι πιστεύει ότι μπορεί να νοθευτούν τα αποτελέσματα σε ορισμένες περιοχές και είχε ζητήσει να του δοθεί η άδεια να συμμετάσχουν υποστηρικτές του στην καταμέτρηση των ψήφων σε περιοχές όπου αναμένεται να κερδίσει η Κλίντον. Η συγκεκριμένη πρόταση είχε εγείρει φόβους ότι πιθανότατα να δημιουργούνταν εντάσεις σε πολλά εκλογικά τμήματα ανάμεσα στους ψηφοφόρους των δύο κομμάτων.

Την Πέμπτη, το αίτημα του Τραμπ για ενίσχυση των εκλογικών τμημάτων με υποστηρικτές του στην Φιλαδέλφεια απορρίφθηκε, καθώς ο νόμος λέει ρητώς ότι, παρόντες στην καταμέτρηση ψήφων μπορούν να είναι μόνο όσοι είναι εγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της πόλης. Η παρουσία μεγάλου αριθμού ψηφοφόρων του Τραμπ στα εκλογικά κέντρα της Φιλαδέλφεια είναι αδύνατη, καθώς οι Δημοκρατικοί αποτελούν την πλειοψηφία.