Δικαστήριο επέτρεψε σε 15χρονη να διατηρεί σεξουαλική σχέση με τον 47χρονο θείο της

Δικαστήριο επέτρεψε σε 15χρονη να διατηρεί σεξουαλική σχέση με τον 47χρονο θείο της
Getty Images/OJO Images RF

Σε μία ομολογουμένως αμφιλεγόμενη απόφαση προέβη ένα γερμανικό δικαστήριο το οποίο αποφάνθηκε ότι οι γονείς μιας 15χρονης δεν μπορούν να της απαγορεύσουν να διατηρεί σεξουαλική σχέση με τον 47χρονο θείο της, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Ιndependent.

Η έφηβη, η οποία στον γερμανικό τύπο κατονομάστηκε μονό ως «Ζοζεφίν» για την προστασία των προσωπικών της δεδομένων, «πρωταγωνίστησε» πέρυσι στα πρωτοσέλιδα των γερμανικών εφημερίδων όταν σε ηλικία μόλις 14 ετών το έσκασε με τον εξ αγχιστείας θείο της.

Όταν οι αρχές εντόπισαν το ζευγάρι στη Γαλλία, η κοπέλα δήλωσε πως βρισκόταν εκεί με τη θέλησή της.

Τότε οι γονείς της Ζοζεφίν προσέφυγαν στο δικαστήριο, προσπαθώντας να την εμποδίσουν να επικοινωνεί μαζί του, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη σχέση θέτει σε κίνδυνο την ευτυχία της.

Ωστόσο, η έφηβη «κέρδισε» την υπόθεση, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι είναι πάνω από τα 14, οπότε και πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι επιθυμίες της. Ακόμη, σύμφωνα με την απόφαση των δικαστών, αν οι γονείς της Ζοζεφίν δεν επιτρέψουν στην κόρη τους να έχει επαφή με τον θείο της, κινδυνεύει να πληγεί σοβαρά η κοινωνικο-συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξή της.

Παρά την απόφαση τους, οι δικαστές τόνισαν πως σε καμία περίπτωση δεν εγκρίνουν ή ενθαρρύνουν τη σχέση μεταξύ της 15χρονης και του 47χρονου.

«Η σχέση μπορεί να είναι κοινωνικά ανεπιθύμητη και μη αποδεκτή, αλλά δεν την καλύπτει ο νόμος και δεν είναι κατηγορηματικά απαγορευμένη», επεσήμαναν χαρακτηριστικά.

Δημοφιλή