ΔΙΕΘΝΕΣ
03/11/2016 08:43 EET | Updated 03/11/2016 08:43 EET

Συγγνώμη Έτινγκερ για τα περί σχιστομάτηδων και λοιπών σχολίων κατά των Κινέζων

Thierry Monasse via Getty Images
Brussels, Belgium, January 11, 2016. -- EU Commissioner for the Digital Economy and Society Günther Öttinger and the German Minister for Transport and Digital Infrastructure (Not pictured) give a press briefing, on the initiatives to develop broadband infrastructures in the EU and Germany. (Photo by Thierry Tronnel/Corbis via Getty Images)

Ο γερμανός επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γκίντερ Έτινγκερ ζήτησε επισήμως συγγνώμη, με ανακοίνωσή του, για σχόλιά του που χαρακτηρίσθηκαν προσβλητικά από την κινεζική κυβέρνηση.

«Είχα τον χρόνο για να σκεφτώ την ομιλία μου και μπορώ τώρα να δω πως οι λέξεις που χρησιμοποίησα δημιούργησαν κακά συναισθήματα και μπορεί ακόμη και να πλήγωσαν ανθρώπους. Αυτό δεν ήταν πρόθεσή μου και θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για οποιοδήποτε ανάρμοστο σχόλιο», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Έτινγκερ, ο οποίος ανήκει στους συντηρητικούς, ηγείται της ψηφιακής πολιτικής της ΕΕ και αναμένεται να αναλάβει τις δημοσιονομικές υποθέσεις.

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τη δυναμική της κινεζικής οικονομίας -- η Κίνα είναι εταίρος και σκληρός ανταγωνιστής», πρόσθεσε μια ημέρα αφού η Κίνα επέκρινε σχόλια που είχε κάνει ο Έτινγκερ τον περασμένο μήνα --είχε χρησιμοποιήσει την υποτιμητική λέξη «σχιστομάτηδες» για να περιγράψει τους Κινέζους-- και για τα οποία είχε αρνηθεί να ζητήσει συγγνώμη.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsoed Post