ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/11/2016 12:45 EET | Updated 03/11/2016 12:46 EET

Πορείες φοιτητών σε Aθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο

Eurokinissi

Για μία ακόμη φορά δεκάδες φοιτητές κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Οι νέοι πραγματοποίησαν, σήμερα Πέμπτη δύο συλλαλητήρια: ένα έξω από τα Προπύλαια και ένα έξω από τη Βουλή, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των πανεπιστημίων καθώς και για την επιβολή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά.

students

students

students

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια στιγμή οι φοιτητές της συμπρωτεύουσας, πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Οι νέοι συγκεντρώθηκαν αρχικά μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου, στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς, όπου διαδήλωσαν κατά των πολιτικών της κυβέρνησης στα θέματα παιδείας και κατά των μνημονίων.

Στην εξωτερική είσοδο του Διοικητηρίου (ΥΜΑ-Θ) ανάρτησαν πανό με το σύνθημα «Δεν χαρίζουμε τις σπουδές μας και το μέλλον μας σε κυβέρνηση - Ε.Ε. - ΔΝΤ».

students

students

students

students

students

students

Στους δρόμους και οι φοιτητές της Κρήτης

Παράλληλα, οι φοιτητές της Κρήτη πραγματοποίησαν και αυτοί πορεία διαμαρτυρίας, δίνοντας ραντεβού στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στην πλατεία Ελευθερίας.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr , λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και φώναζαν συνθήματα κατά των πολιτικών της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου ζητώντας την μη ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων.