ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/11/2016 05:35 EET | Updated 03/11/2016 07:28 EET

Παππάς: Ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες δεν πέφτει, το «φρένο» του ΣτΕ είναι πρόσκαιρο. Δεν θα τον αποσύρουμε

Sooc

Ο «νόμος Παππά» δεν έχει πέσει και το ΕΣΡ θα τον εφαρμόσει, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, στον ΣΚΑΙ, επιμένοντας παράλληλα στον νόμο- γέφυρα για τα κανάλια, αλλά και στον αριθμό «4» για τις αδειοδοτήσεις.

«Μένει ολόκληρος ο νόμος όπως είχε ψηφιστεί, η μόνη αλλαγή είναι ότι το ‘αιτιολογημένη γνώμη’’ του ΕΣΡ γίνεται ‘‘σύμφωνη’’» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας. Μπήκε σε αυτή τη διαδικασία πρόσκαιρο «φρένο», ανέφερε, αλλά οδήγησε πλέον όλα τα κόμματα σε θέσεις λογικής. «Τυπικά δεν έχει καταπέσει ο διαγωνισμός (για την αδειοδότηση), συζητάμε επί των φημών» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε δε, ότι παρά τις αντιδράσεις της ΝΔ η κυβέρνηση θα επιμείνει στον όρο «αναστολή» για το νόμο Παππά, και δεν προτίθεται να τον αποσύρει.

Ο κ. Παππάς άφησε αιχμές και για την απόφαση του ΣτΕ δηλώνοντας ότι «το ΣτΕ λειτούργησε στη συγκεκριμένη υπόθεση με ταχύτητα διαστημική, αντίθετα με άλλες περιπτώσεις… Εμείς φτάσαμε μισό βήμα πριν την τελική αδειοδότηση και ρύθμιση, διχάστηκε ο νομικός κόσμος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ έκανε λόγο για οριακή ψηφοφορία στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και μόνο τη διάταξη για την αρμοδιότητα του υπουργού να αδειοδοτεί κανάλια.

«Διοργανώσαμε διαγωνισμό που εξασφάλισε το υψηλότερο δυνατό τίμημα για το δημόσιο» επέμεινε ο Νίκος Παπάς. Ο νόμος , πρόσθεσε, θέτει αυστηρότατες προϋποθέσεις για την εξασφάλιση άδειας, το τίμημα έρχεται τελευταίο.

«Δεν θα συγκυβερνήσει δια θεσμικού εκβιασμού η ΝΔ… Θέλει να νομοθετήσει η αξιωματική αντιπολίτευση… Αν δεν βρεθεί λύση για το ΕΣΡ θα είναι ακραία έκφραση θεσμικού εκβιασμού από τη ΝΔ» τόνισε ο υπουργός, εκτιμώντας πως θα είναι τεράστιο το πολιτικό κόστος, αν μπλοκάρει τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα περί ταξιδιού του στη Βενεζουέλα με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, είπε πως «έκανα πολιτικό ταξίδι και αναπτύξαμε ιδέες και δυνατότητες συνεργασίες».

«Δεν το είπα για αστείο τα περί σούπερ μάρκετ. Τα κρατικά σούπερ μάρκετ στη Βενεζουέλα προμηθεύονταν προϊόντα. με διακρατικές συμφωνίες» πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον κ. Παππά, το ταξίδι έγινε 1,5 χρόνο πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και διοργανώθηκε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας. «Η Βενεζουέλα ήθελε ανάπτυξη σχέσεων με χώρες της Ευρώπης, ο κ. Σαμαράς δεν ήθελε, κακώς, τώρα η Βενεζουέλα έχει προβλήματα, αλλά είναι η χώρα με τα μεγαλύτερα βεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου, και Ισπανία, Κίνα και Ιταλία έχουν μεγάλες σχέσεις» ανέφερε.