ΕΙΔΗΣΕΙΣ
02/11/2016 12:18 EET | Updated 02/11/2016 20:12 EET

Διαψεύδει το Μαξίμου τα σενάρια περί ανασχηματισμού τις προσεχείς ημέρες. Πως επηρεάζει τα σχέδια Τσίπρα η αξιολόγηση

SOOC

UPD - Και ενώ και πάλι φήμες ήθελαν τον πρωθυπουργό, Αλέξης Τσίπρα να ανακοινώνει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης πιθανότατα την Κυριακή, κυβερνητική πηγή αργά το βράδυ της Τετάρτης έβαλε και πάλι «φρένο». θα σχηματίσει τη νέα του κυβέρνηση.

«Ο ανασχηματισμός θα γίνει στην ώρα του. Τώρα είναι η ώρα να αποκατασταθεί θεσμικά το ΕΣΡ. Και υπάρχουν επίσης και άλλες σοβαρές προτεραιότητες» σχολίασε χαρακτηριστικά η συγκεκριμένη πηγή ενώ τόνισε πως και όσα έχουν γραφτεί περί υπουργοποίησης του κ. Κώστα Μίχαλου στερούνται αλήθειας. «Όσα γράφονται, διαψεύονται κάθετα και κατηγορηματικά».

Ούτως ή άλλως πάντως, η αρχική εκτίμηση ήταν πως ο κ.Τσίπραςι θα περίμενε την συγκρότηση του ΕΣΡ από την Βουλή ενώ υπενθυμίζεται πως έχει μπροστά του ένα δύσκολο σταυρόλεξο καθώς σε δύο εβδομάδες θα υποδεχθεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και ταυτόχρονα θέλει να ολοκληρώσει την δεύτερη αξιολόγηση έως τέλος του μήνα. Είναι προφανές ότι ένας ανασχηματισμός μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ειδικά όσον αφορά τα εργασιακά και τους υπουργούς που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση.

Στην περίπτωση που ο ανασχηματισμός γινόταν εντός των επόμενων 24ώρων, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί αν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα της διαπραγμάτευσης ενώ επισημαίνεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή ήταν σαφές ότι η αξιολόγηση αποτελεί την κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησης.