Νέος γύρος αντιπαράθεσης για το τηλεοπτικό τοπίο στη Βουλή

LIVE: Νέος γύρος αντιπαράθεσης για το τηλεοπτικό τοπίο στη Βουλή

Ένας νέος «γύρος» αντιπαράθεσης για την προσπάθεια ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου αναμένεται να εκδηλωθεί σήμερα στη Βουλή. Στην Ολομέλεια ολοκληρώθηκε η συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την κύρωση συμφωνίας Ελλάδος-Κύπρου, σχετικά με τη συνεργασία στους τομείς έρευνας και διάσωσης. Στο σχέδιο νόμου έχει κατατεθεί, συζητείται και ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για την αναστολή του άρθρου 2Α του Ν. 4339/2015.

Με βάση και τα λεχθέντα του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά σήμερα στον ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση αναμένεται να εμμείνει στην αναστολή και όχι στην κατάργηση του άρθρου 2Α του Ν. 4339/2015. Στις 11 το πρωί κατατέθηκε, εξάλλου, όπως είχε προαναγγελθεί και μια ακόμη τροπολογία, σύμφωνα με την οποία θα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ για τον αριθμό των αδειών.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, ενισχύεται ο θεσμικός ρόλος του ΕΣΡ και προβλέπεται ότι ο καθορισμός των δημοπρατούμενων αδειών θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, η οποία θα είναι δεσμευτική για το αποφασίζον όργανο.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα