ΔΙΕΘΝΕΣ
04/11/2016 06:04 EET | Updated 04/11/2016 06:04 EET

Γαλλία: Εκκένωση καταυλισμού μεταναστών στο Παρίσι μετά το Καλαί

ASSOCIATED PRESS
Migrants gather in a makeshift camp in Paris, Friday, Nov. 4, 2016. Police and city officials are clearing out hundreds of migrants camped out on sidewalks in northern Paris in a camp that recently grew into a new challenge for the French government. (AP Photo/Thibault Camus)

Η γαλλική αστυνομία άρχισε επιχείρηση τα ξημερώματα της Παρασκευής για την εκκένωση χιλιάδων μεταναστών που ζουν σε σκηνές κάτω από σιδηροδρομική γέφυρα στα βορειοανατολικά του Παρισιού, όπου οι αριθμοί έχουν αυξηθεί μετά την εκκένωση του καταυλισμού του Καλαί την προηγούμενη εβδομάδα.

Εκπρόσωπος των αρχών του Παρισιού δήλωσε πως οι μετανάστες και πρόσφυγες- πολλοί από χώρες όπως το Αφγανιστάν και το Σουδάν- θα μεταφέρονταν με λεωφορείο σε κέντρα κράτησης στην περιοχή του Παρισιού, όπου και θα γίνει η επεξεργασία των αιτημάτων ασύλου.

«Η επιχείρηση εκκένωσης εξελίσσεται ομαλά μέχρι τώρα» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως όλοι οι μετανάστες θα απομακρυνθούν την Παρασκευή. Περίπου 600 αστυνομικοί επιχειρούν στην περιοχή, είπε. Εκτιμάται πως στον καταυλισμό ζουν μέχρι και 3.000 άτομα.

Sponsored Post