ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/11/2016 09:52 EET | Updated 04/11/2016 09:53 EET

Σεβαστάκης: Αν μεταφερθούν μαζικά οι πρόσφυγες από τα νησιά θα καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και θα έχουμε χάος

ASSOCIATED PRESS
Two Syrian women walk at the Kara Tepe camp for refugees and other migrants on Lesbos island, Greece, on Thursday, Oct. 6, 2016. More than a million migrants and refugees crossed through Greece and on to other EU countries since the start of 2016, while over 60,000 have been stranded in the country since the EU-Turkey deal took effect and the Balkan transit route north was closed. (AP Photo/Petros Giannakouris)

«Αν πάρεις μαζικά τους πρόσφυγες από τα νησιά, που είναι ένα λογικό επιχείρημα, θα καταρρεύσει η Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης-Τουρκίας, θα αρχίσει η ροή και η κατάρρευση της Συμφωνίας αυτή τη στιγμή θα οδηγήσει στο χάος», υποστήριξε ο βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9FM».

Ο κ. Σεβαστάκης αναγνώρισε ότι η εν λόγω Συμφωνία είναι δύσκολη και προβληματική,σημείωσε ότι από την ελληνική πλευρά γίνονται προσπάθειες πίεσης της Ε.Ε., αλλά το θέμα του προσφυγικού δεν είναι εύκολο στην αντιμετώπιση του. «Στο προσφυγικό "παρκάρει" ο καθένας τη λύπη του για το προσωπικό του πρόβλημα, για τη δική του μείωση της σύνταξης. Το προσφυγικό μορφοποιεί, ανακεφαλαιώνει όλη την κοινωνική δυσανεξία και έτσι πρέπει να το δούμε. Δηλαδή, όχι μόνο σαν ένα πρόβλημα μηχανικής, έρχονται πολλοί πιέζουν τις τοπικές κοινωνίες δεν ξέρω τι, αλλά σαν ένα βαθύ πρόβλημα διαχείρισης της κρίσης στο εσωτερικό της χώρας, έτσι πρέπει να το δούμε», επισήμανε.