ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/11/2016 12:25 EET | Updated 04/11/2016 12:25 EET

Στα όρια της κατάρρευσης η δημόσια Υγεία σύμφωνα με τον Μητσοτάκη. Συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με την ΕΙΝΑΠ

Sooc

Με το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε αμέσως μετά, ότι «μέσα και από τη συζήτησή μας, διαπιστώσαμε την απαξίωση και την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», κάνοντας λόγο για προφανή αδυναμία παροχής υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες και για ταλαιπωρία που υφίστανται στους διαδρόμους του συστήματος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πρόσθεσε, αποτελεί η μεγάλη αναμονή για ακτινοθεραπεία των ογκολογικών ασθενών και η αναβολή χειρουργικών επεμβάσεων, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το σύστημα, πρόσθεσε, δεν λειτουργεί και ταυτόχρονα προκαλούνται νέες πρόσθετες δαπάνες στα νοικοκυριά, που κάνουν τη ζωή πολλών ανθρώπων πολύ δύσκολη.

«Η δημόσια Υγεία βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και στηρίζεται πλέον στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει τόσο το ιατρικό όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό. Η κοινωνική συνοχή απειλείται. Απαιτείται αναδιάρθρωση του συστήματος, με άλλη φιλοσοφία και τρόπο λειτουργίας, σε όλα τα επίπεδα. Ένα νέο σύστημα, σχεδιασμένο να έχει στο επίκεντρο τον ασθενή και τις ανάγκες του. Μαζί με τους γιατρούς, το επιστημονικό δυναμικό, τους εργαζομένους στο σύστημα Υγείας, τους κοινωνικούς φορείς, εργαζόμαστε συστηματικά, για να παρουσιάσουμε την πρότασή μας στην κοινή γνώμη το επόμενο διάστημα. Ο δικός μας στόχος είναι να διασφαλιστεί η ισότιμη και καθολική πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας. Η Νέα Δημοκρατία, σύντομα θα παρουσιάσει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση για την Υγεία, που θα αντιμετωπίζει με αλήθεια όλα αυτά τα προβλήματα», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post