ΔΙΕΘΝΕΣ
05/11/2016 16:13 EET | Updated 05/11/2016 16:14 EET

AP: Η Μελάνια Τραμπ δούλευε παράνομα στις ΗΠΑ ως μοντέλο, πριν πάρει βίζα εργασίας

ASSOCIATED PRESS
Melania Trump, wife of Republican presidential candidate Donald Trump, speaks at the Main Line Sports Center in Berwyn, Pa., Thursday, Nov. 3, 2016. (AP Photo/Patrick Semansky)

Καθώς οι αμερικανικές εκλογές πλησιάζουν, η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια, απασχολεί για ακόμη μία φόρα τα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα λοιπόν με το Associated Press, η Μελάνια Τραμπ δούλεψε 10 φορές ως μοντέλο στις ΗΠΑ το 1996, πριν εξασφαλίσει τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να εργάζεται νόμιμα στη χώρα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο άντλησε πληροφορίες από λογιστικά και άλλα έγγραφα όπως και συμβόλαια. Η είδηση αυτή έρχεται μία μέρα μετά αφότου έδωσε την πρώτη της ομιλία από το το Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, όπου μίλησε για το πώς έγινε πολίτης των ΗΠΑ και για το πώς «ως νέα επιχειρηματίας, ήθελα να ακολουθήσω το όνειρό μου σε ένα μέτος όπου η ελευθερία και οι ευκαιρίες υπήρχαν σε αφθονία».

Περισσότερο συγκεκριμένα, η Τραμπ πήγε από τη Σλοβενία στις ΗΠΑ στις 27 Αυγούστου του 1996 με βίζα επισκέπτη και έβγαλε 20.056 δολάρια κάνοντας 10 δουλειές ως μοντέλο, προτού εξασφαλίσει βίζα εργασίας, στις 18 Οκτωβρίου του 1996, σύμφωνα με το δημοσίευμα. 'Ελαβε την πράσινη κάρτα της το 2001 και έγινε πολίτης το 2006, αφού παντρεύτηκε τον Τραμπ το 2005.

Η είδηση αυτή έρχεται φυσικά σε πλήρη αντίθεση με όλα όσα θέλει να πολεμήσει ο ίδιος ο Τραμπ, αφού η παράνομη μετανάστευση αποτελεί την κορωνίδα της προεκλογικής καμπάνιας του. Έχει άλλωστε δηλώσει ότι στόχος του είναι να γίνουν αυστηρότεροι έλεγχοι για να διαπιστωθεί ποιοι εργάζονται παράνομα στις ΗΠΑ.