ΔΙΕΘΝΕΣ
06/11/2016 17:56 EET | Updated 06/11/2016 18:26 EET

FBI: «Δεν θα υπάρξει δίωξη κατά της Χίλαρι Κλίντον για τα νέα emails»

ASSOCIATED PRESS
FILE - In this July 7, 2016 file photo, FBI Director James Comey testifies on Capitol Hill in Washington before the House Oversight Committee to explain his agency's recommendation to not prosecute Hillary Clinton. In a letter from Comey released on Nov. 6, he tells Congress review of additional Clinton emails does not change conclusion she should not face charges. (AP Photo/J. Scott Applewhite, File)

Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ πληροφόρησε σήμερα το Κονγκρέσο ότι η πρόσφατη έρευνα για τα νέα emails της Χίλαρι Κλίντον δεν μετέβαλε το συμπέρασμα της υπηρεσίας ότι δεν τίθεται θέμα δίωξης της προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών στην υπόθεση της διαχείρισης του προσωπικού της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Με επιστολή του στο Κονγκρέσο, ο Κόμεϊ δηλώνει ότι η υπηρεσία του ολοκλήρωσε την έρευνα για τα νέα emails. «Δεν έχουμε μεταβάλει τα συμπεράσματά μας, τα οποία διατυπώσαμε τον Ιούλιο αναφορικά με την υπουργό Εξωτερικών Κλίντον».

«Η ερευνητική ομάδα του FBI εργάσθηκε αδιάκοπα ερευνώντας μεγάλο όγκο ηλεκτρονικών μηνυμάτων από υπολογιστή...έχοντα σχέση με άλλη εγκληματική έρευνα...κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ερευνήσαμε όλες τις επικοινωνίες από και προς τη Χίλαρι Κλίντον όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών», αναφέρεται στην επιστολή του Κόμεϊ.

«Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς τους επαγγελματίες του FBI για την επιτέλεση τεράστιου όγκου υψηλής ποιότητας έργου σε τόσο βραχύ χρόνο».

Ο Τζέισον Τσάφετς, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανακοίνωσε με tweet ότι ο Κόμεϊ τον ενημέρωσε για την απόφαση του FBI.

Ικανοποίηση της πλευράς Κλίντον για την απόφαση του FBI

Το προεκλογικό επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του FBI.

Ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών δήλωσε ότι η Χίλαρι Κλίντον προστατεύεται από ένα «χειραγωγούμενο σύστημα».

(Με πληροροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post