ΔΙΕΘΝΕΣ
08/11/2016 16:16 EET | Updated 09/11/2016 18:24 EET

Αμερικανικές εκλογές 2016: Νίκη του Ντόναλντ Τραμπ

Reuters Photographer / Reuters
A combination photo shows U.S. Republican presidential nominee Donald Trump (L) at a campaign event in Charlotte, North Carolina, U.S. on October 26, 2016 and U.S. Democratic presidential candidate Hillary Clinton during a campaign rally in Winston-Salem, North Carolina, U.S. on October 27, 2016. To match Insight USA-ELECTION/NORTHCAROLINA REUTERS/Carlo Allegri (L)/Carlos Barria (R)/File Photos

Ξεπερνώντας όλα τα προγνωστικά και κάθε δημοσκόπηση, ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να κερδίσει τον απαραίτητο αριθμό εκλεκτόρων για να διασφαλίσει την προεδρία.

Ήταν οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών στις ΗΠΑ και το αποτέλεσμα θα έχει αντίκτυπο για όλο τον κόσμο. Εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες κλήθηκαν να εκλέξουν τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ έπειτα από μια μακρά και ιδιαίτερα επεισοδιακή προεκλογική περίοδο.

Σημαντικό σημείο ήταν η νίκη του Τραμπ στις Πολιτείες-κλειδιά της Πενσυλβάνια και της Φλόριντα. Αν και η Κλίντον κατάφερε να «πάρει» την Καλιφόρνια, οι εκλεκτορικές ψήφοι ήταν πολύ χαμηλότερες σε σχέση με του αντιπάλου της.

Διαβάστε επίσης:

Αμερικανικές εκλογές 2016: Οι πολιτείες-κλειδιά όπου παίχτηκε η προεδρική εκλογή

Οι πληθυσμιακές ομάδες που θα μπορούσαν να ανατρέψουν το αμερικανικό εκλογικό αποτέλεσμα

Η HuffPost Greece πραγματοποίησε ολοήμερη κάλυψη της εκλογικής διαδικασίας, ενημερώνοντας λεπτό προς λεπτό για όλες τις εξελίξεις.

Sponsored Box