ΔΙΕΘΝΕΣ
08/11/2016 17:24 EET | Updated 08/11/2016 17:24 EET

«Αν κερδίσει ο Τραμπ τις αμερικανικές εκλογές οι διμερείς σχέσεις θα τεθούν σε κίνδυνο» προειδοποιεί η ΥΠΕΞ της Αργεντινής

ASSOCIATED PRESS
Argentine Foreign Minister Susana Malcorra speaks to the press in Buenos Aires, Argentina, Monday, May 23, 2016. Malcorra has been chosen by Argentine President Mauricio Macri as a candidate for U.N. Secretary General. (AP Photo/Natacha Pisarenko)

Η υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, Σουσάνα Μαλκόρα, εκτίμησε σήμερα ότι μια ενδεχόμενη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα αποτελούσε τροχοπέδη στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων.

Η Μαλκόρα εξήγησε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Todo Noticias ότι η συντηρητική κυβέρνηση του προέδρου Μαουρίτσιο Μάκρι εγκαινίασε μια νέα φάση στις διμερείς σχέσεις, επιδιώκοντας στενότερη συνεργασία και αύξηση του εμπορίου, έπειτα από μια περίοδο έντασης ανάμεσα στο Μπουένος Άιρες και την Ουάσινγκτον, επί των ημερών της κεντροαριστερής πρώην προέδρου Κριστίνας Φερνάντες δε Κίρσνερ.

Όμως η επικεφαλής της διπλωματίας της Αργεντινής προειδοποίησε ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να «σταματήσει» εάν επικρατήσει ο Τραμπ. Ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ «μπορεί να έχουμε μεγάλες αλλαγές» στη διμερή σχέση, παραδέχθηκε.

Σύμφωνα με την Μαλκόρα, η «πιο περιχαρακωμένη, απομονωτική και ξενοφοβική» πολιτική που εξαγγέλλει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων θα έχει μεγάλες συνέπειες στις διεθνείς σχέσεις γενικά και ιδιαίτερα στις σχέσεις των ΗΠΑ με τα κράτη της Λατινικής Αμερικής.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Box