ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/11/2016 08:32 EET | Updated 08/11/2016 14:35 EET

Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου. Κατάθεση- καταπέλτης από τον φίλο του άτυχου 23χρονου

facebook

Επιμένουν στην αθωότητά τους η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου, οι οποίοι κατηγορούνται τη δολοφονία του 23χρονου από τη Σιάτιστα Κοζάνης.

«Αυτά τα χέρια δεν έχουν το αίμα του παιδιού μου» δήλωσε χαρακτηριστικά η Δέσποινα Κουτσέγκου, το πρωί της Τρίτης 8 Νοεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς, που μαζί με τον σύζυγό της Χρήστο Ντιό κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Iδιαίτερα διαφωτιστική ήταν η κατάθεση του Σπύρου Καλαμπούκα, παιδικού φίλου του Κωστή, ο οποίος είχε δει τον 23χρονο τη μοιραία νύχτα. «Ποια φυσιολογική μάνα αν έβρισκε δολοφονημένο το παιδί της δε θα φώναζε κάθε μέρα να βρουν τον δολοφόνο; Συνέχιζαν κανονικά τη ζωή τους σαν να μην τρέχει τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο παιδικός φίλος του Κωστή Πολύζου, επισημαίνοντας ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι χάθηκαν τα ίχνη του 23χρονου η στάση της μητέρας του ήταν αδιάφορη.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε επίσης σε κάποιες δηλώσεις στις οποίες είχαν προβεί οι γονείς του Κωστή Πολύζου, την περίοδο που ο άτυχος νέος ακόμα αγνοούνταν, οι οποίες τον παραξένευσαν. «Είπαν ότι μπορεί να πήγε στο Άγιο Όρος και είχε σχέση με τα εκκλησιαστικά. Είναι δυνατόν να μην ξέρουν το παιδί τους; Ο Κωστής έβλεπε παπά και γύριζε από την άλλη μεριά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Κατά την κατάθεσή του ο Σπύρος Καλαμπούκας αναφέρθηκε επίσης στη σύναψη δανείου περίπου 200.000 ευρώ, που έγινε στο όνομα του Κωστή για την αγορά σπιτιού στη Χαλκιδική πριν από την εξαφάνισή του. Τόνισε, μάλιστα, ότι φίλος του ένιωθε αγχωμένος, γιατί όλα ήταν στο όνομα του και φοβόταν μήπως βρεθεί σε μπελάδες.

Σημειώνεται ότι η δίκη που διεξήχθη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διεκόπη και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου. Αναφέρεται επίσης ότι στη δίκη ζήτησαν να παραστούν ως πολιτική αγωγή οι συγγενείς του βιολογικού πατέρα του Κωστή, αλλά το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα τους.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η Χρυσούλα Πολύζου, αδελφή του βιολογικού του πατέρα του Κωστή, η μητέρα του Κωστή Πολύζου έστρεψε τα πυρά της, αφήνοντας αιχμές για τα πραγματικά αίτια θανάτου του. «Η μάνα του Κωστή αντί να έρθει να δει το πτώμα του παιδιού της όταν βρέθηκε, πήγε στο σχολείο να πάρει χαρτί για τις απουσίες του αλλου γιου της», ανέφερε χαρακτηριστικά η Δέσποινα Κουτσέγκου.

Ο θείος του άτυχου 23χρονου, Ευάγγελος Πολύζος είπε, μιλώντας στο δικαστήριο:«Είχα δυόμιση χρόνια να δω το παιδί, δεν το άφηνε η μάνα του για να μην το πείσουμε να πάρει πίσω το σπίτι. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, ο Κωστής δεν ήθελε να προβεί στην πώληση του πατρικού του σπιτιού, αλλά η μητέρα και ο πατριός του τον έπεισαν. Αναφερόμενος στις σχέσεις της κατηγορούμενης με τον αδελφό του, είπε πως όλη η γειτονιά γνώριζε πως είχε εξωσυζυγικές σχέσεις.Το λάθος του Κωστή ήταν πως πίστεψε ότι είχε μάνα».

Στη συνέχεια εξετάστηκε ο κυνηγός Σαράντης Λιάκας που βρήκε θαμμένη τη σορό του Κωστή Πολύζου σε κτήμα της οικογένειας του πατριού του. Περιέγραψε στο δικαστήριο πώς εντόπισε πρόχειρα θαμμένο το πτώμα του άτυχου νέου ενώ εντύπωση του προκάλεσε η ψυχραιμία των κατηγορουμένων όταν τον επισκέφθηκαν σπίτι του για να τους ενημερώσει.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ακόμη αστυνομικοί της Ασφάλειας Κοζάνης που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, η σπιτονοικοκυρά του σπιτιού όπου διέμεναν οι κατηγορούμενοι μέχρι και πριν τη σύλληψή τους, και η φίλη του Σπύρου Καλαμπούκα. Από την πλευρά των κατηγορουμένων, εξετάστηκαν πέντε μάρτυρες υπεράσπισης.

Το χρονικό της πολύκροτης υπόθεσης

Τα ίχνη του Κωστή Πολύζου χάθηκαν στις 18 Φεβρουαρίου 2011 και η εξαφάνισή του συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πάνω της λόγω της έκτασης που δόθηκε και μέσω της προβολής της από την εκπομπή  «Φως στο Τούνελ».

Οκτώ μήνες μετά, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2011, τα σκυλιά ενός κυνηγού ξέθαψαν από χωράφι του πατριού το μισοφαγωμένο πτώμα του άτυχου 23χρονου. Ήταν θαμμένος κάθετα με τη φόρμα που φορούσε στο σπίτι και χωρίς παπούτσια. Το σημείο είχε καλυφθεί γύρω - γύρω με κλαδιά. Πατριός και μητέρα δεν είχαν δηλώσει ποτέ στην αστυνομία το συγκεκριμένο χωράφι, στο οποίο διατηρούσαν αποθήκη με κυψέλες για τα μελίσσια τους.

Η σύλληψη της μητέρας και του πατριού του Κωστή Πολύζου στις 22 Ιανουαρίου 2016 φαίνεται να ανατρέπει τα μέχρι πρότινος δεδομένα.

Sponsored Box