ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/11/2016 03:20 EET | Updated 08/11/2016 03:20 EET

Βίαζαν ανήλικο ενώ ήξεραν ότι είναι φορείς του AIDS. Κατέγραφαν με κάμερα το θύμα και το εκβίαζαν

Ed Norton via Getty Images
Elevated view of Greek policeman and car

Λεπτομέρειες που σοκάρουν προέκυψαν από την έρευνα των αστυνομικών για την απαγωγή και σεξουαλική κακοποίηση 17χρονου Πακιστανού στην περιοχή της Αρτέμιδας.

Οι τρεις δράστες που συνελήφθησαν στις 1 Νοεμβρίου 2016 φέρονται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, να βίαζαν τον 17χρονο παρότι γνώριζαν ότι είναι φορείς του AIDS. Αρχικά ζητούσαν 50.000 ευρώ από τον πατέρα του θύματος για να τον απελευθερώσουν. Μετά από διαπραγματεύσεις τον άφησαν ελεύθερο στο Μαρκόπουλο ύστερα από την καταβολή 5.000 ευρώ. Οι δράστες είχαν καταγράψει με κάμερα κινητού τηλεφώνου τον βιασμό του ανήλικου Πακιστανού και τον εκβίαζαν ότι αν μιλούσε στην Αστυνομία θα αναρτούσαν τις αποτρόπαιες σκηνές στο διαδίκτυο.

Ο 17χρονος Arslan από το Πακιστάν είχε έρθει παράνομα στην Ελλάδα από την Τουρκία τον Απρίλιο του 2016 και μέχρι και τον περασμένο Αύγουστο έμενε σε χώρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης PRAKSIS στην Κω. Κάποια στιγμή έφυγε κρυφά από τον συγκεκριμένο χώρο προκειμένου να έρθει στην Ελευσίνα όπου διέμενε συγχωριανός και φίλος του, ο οποίος τον φιλοξενούσε στο σπίτι του. Από εκεί τον άρπαξαν τρεις ομοεθνείς του, ηλικίας 30, 24 και 17 χρόνων και τον φυλάκισαν σε δύο οικίες στα Σπάτα και στη Βραυρώνα Αττικής.

Στις 19 Οκτωβρίου ο 17χρονος αφέθηκε ελεύθερος στο Μαρκόπουλο Αττικής αφού ο πατέρας του είχε καταβάλλει 5.000 ευρώ σε τράπεζα στο Πακιστάν. Κατά τη διάρκεια της έρευνας αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ο 17χρονος αναγνώρισε τους τρεις δράστες και κατέθεσε ότι κατά τη διάρκεια της κράτησής του βιάστηκε επανειλημμένα από τον 30χρονο και τον συνομήλικο συμπατριώτη του, παρότι -όπως ισχυρίστηκε- γνώριζαν ότι ήταν φορείς του AIDS. Το θύμα εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος επιβεβαίωσε τον βιασμό.

Δύο από τους δράστες αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ ο 30χρονος ομολόγησε τη συμμετοχή του στην αρπαγή, ωστόσο απέδωσε την οργάνωσή της και τον βιασμό στους άλλους δύο συγκατηγορούμενους του. Όλοι οι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι είναι φορείς του AIDS.

Σε βάρος τους ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για βαριά σωματική βλάβη, αρπαγή, βιασμό, ληστεία, εκβίαση και παράβαση των νόμων περί όπλων και αλλοδαπών.