ΔΙΕΘΝΕΣ
09/11/2016 15:40 EET | Updated 09/11/2016 15:41 EET

Μεξικό: Δεν πληρώνουμε για το τείχος του Τραμπ

Reuters

Το Μεξικό ανακοίνωσε την Τετάρτη πως δεν πρόκειται να πληρώσει για το τείχος στα σύνορα, μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με έκτακτα οικονομικά μέτρα για τη στήριξη του πέσο, το οποίο έπεσε σε πρωτοφανή χαμηλά το βράδυ.

Καθώς διαφαινόταν η νίκη του Τραμπ, το πέσο σημείωνε πτώση 13%, στη μεγαλύτερη πτώση του μέσα σε 22 χρόνια. Σημειώνεται πως ο νεοεκλεγείς πρόεδρος έχει απειλήσει να δώσει τέλος σε μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με το Μεξικό και να φορολογήσει τα χρήματα που στέλνουν πίσω οι μετανάστες για τα έξοδα της κατασκευής του τείχους για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε πως η νίκη του Τραμπ αύξησε την οικονομική αβεβαιότητα για το Μεξικό και μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους για την οικονομική ανάπτυξη.

Αναλυτές αναφέρουν πως το πέσο μπόρεσε να ανακάμψει από την πτώση ρεκόρ αφού ο Τραμπ υιοθέτησε πιο μετριοπαθείς τόνους στον νικητήριο λόγο του και δεν έκανε αναφορά στις απειλές προς το Μεξικό.

Sponsored Post