ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/11/2016 12:11 EET | Updated 09/11/2016 12:11 EET

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε διάφορες περιοχές της χώρας. Απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο

EUROKINISSI

Προβλήματα έφερε η κακοκαιρία σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Προβλήματα από το ξαφνικό μπουρίνι στην Αττική

Το ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε την Αττική, το μεσημέρι, δεν προκάλεσε, ευτυχώς, σοβαρά προβλήματα.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε για κοπή δένδρων και απομάκρυνση διαφόρων αντικειμένων από δρόμους, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. Σύμφωνα με την Τροχαία δεν έκλεισε, λόγω της νεροποντής, κάποιος δρόμος.

Απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκαλεί η ενίσχυση των ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Καβάλας-Πρίνου, Κεραμωτής-Θάσου και Αγίας Μαρίνας-Νέων Στύρων.

Αντιθέτως, άνοιξε το Ρίο-Αντίρριο, που είχε κλείσει νωρίτερα.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τον Πειραιά για τον Αργοσαρωνικό και τα νησιά του Αιγαίου.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νωρίς το πρωί της Τετάρτης δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για το κεντρικό και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι πνέουν 5 με 7 μποφόρ και σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φτάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις ή αλλαγές των δρομολογίων.

Τρίκαλα: Καταστροφές από την έντονη βροχόπτωση

Εκτεταμένες κατολισθήσεις, πτώσεις βράχων, κορμών και στύλων της ΔΕΗ που καθιστούν επικίνδυνη την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο, σημειώθηκαν στον νομό Τρικάλων εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχουν επιστρατευτεί μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Μεγαλύτερο πλήγμα έχει δεχτεί ο ορεινός όγκος του νομού και η ορεινή Καλαμπάκα και συγκεκριμένα η ορεινή περιοχή της Πύλης στον Ασπροπόταμο, τη Μεσοχώρα και την περιοχή από τη Γέφυρα Αλεξίου έως το Νεραϊδοχώρι.

Προβλήματα και στην Κρήτη

Με τη βοήθεια τριών ρυμουλκών έδεσε στις 8 το πρωί στο λιμάνι της Σούδας το κρουαζιερόπλοιο «Costa Neoriviera». Λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων που έπνεαν στο λιμάνι, το πλοίο αντιμετώπιζε δυσκολίες για να προσεγγίσει, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή των ρυμουλκών.

Το κρουαζιερόπλοιο φιλοξενεί 1.250 επιβάτες και διαθέτει 700 άτομα για πλήρωμα. Θα αναχωρήσει από τα Χανιά στις 10 βράδυ.