Ο «διαρρήκτης του Κολωνακίου»: Θύματα πρωτοκλασάτος πολιτικός και πασίγνωστος δικηγόρος με γραφείο-«φρούριο»

Ο «διαρρήκτης του Κολωνακίου»: Θύματα πρωτοκλασάτος πολιτικός και πασίγνωστος δικηγόρος με γραφείο-«φρούριο»
ΕΛΑΣ

Μία πρωτοκλασάτη πολιτικός, ένα πασίγνωστος δικηγόρος και ένας βουλευτής της περιφέρειας βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα του «διαρρήκτη του Κολωνακίου».

Πρόκειται για έναν 45χρονο με… ειδίκευση στο να ανοίγει γραφεία και καταστήματα στο Κολωνάκι. Συνολικά εξιχνιάστηκαν 86 περιπτώσεις διαρρήξεων, ενώ βρέθηκε πλήθος κλοπιμαίων. Η σύλληψή του έγινε στις 5 Νοεμβρίου στο Ίλιον από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος.

Ο 45χρονος κατάφερε να μπει σε δικηγορικό γραφείο-«φρούριο» στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, σε ένα πολιτικό γραφείο πρωτοκλασάτου πολιτικού και σε άλλο πολιτικό γραφείο βουλευτή της περιφέρειας.

Συγκεκριμένα ο δράστης παραβιάζοντας την κλειδαριά της κεντρικής εισόδου ή τα παράθυρα των κοινόχρηστων χώρων εισέρχονταν σε γραφεία και καταστήματα και αφαιρούσε από το εσωτερικό τους χρηματοκιβώτια, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, υπολογιστές, εμπορεύματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Ακολούθως, από την κατ’ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Αεροβόλο πιστόλι
  • Ηλεκτρονικές συσκευές
  • Εξαρτήματα Η/Υ
  • Πίνακες ζωγραφικής
  • Εμπορεύματα καταστημάτων
  • Κλειδιά καταστημάτων
  • Αντικλεπτικοί μηχανισμοί ενδυμάτων

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί ογδόντα πέντε (85) περιπτώσεις κλοπών, ενώ εξακριβώθηκε η συμμετοχή του σε υπόθεση ληστείας το 2012, κατά την οποία οι δράστες, φορώντας στολές αστυνομικών, ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν φορτηγό όχημα που μετέφερε προϊόντα καπνού.

Επισημαίνεται ότι, ο 45χρονος είχε εκτίσει στο παρελθόν ποινή φυλάκισης για αντίστοιχα αδικήματα και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων κλοπών συνεχίζεται.

Δημοφιλή