Και η Αντιτρομοκρατική στις έρευνες για τον 34χρονο που αφαίρεσε 306.000 ευρώ από τράπεζα στην Εύβοια

Και η Αντιτρομοκρατική στις έρευνες για τον 34χρονο που αφαίρεσε 306.000 ευρώ από τράπεζα στην Εύβοια
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Το ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής προκάλεσε η σύλληψη του 34χρονου που λήστεψε το μεσημέρι της Τετάρτης τράπεζα στη Νέα Αρτάκη Εύβοιας με λεία 306.000 ευρώ.

Ο 34χρονος είχε κατηγορηθεί το 2006 για ληστεία αποθήκης στην Αθήνα. Στο δικαστήριο τότε είχαν πάει να του συμπαρασταθούν άτομα που τα επόμενα χρόνια κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο 34χρονος είχε προσαχθεί στο παρελθόν για επεισόδια κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων στην Αθήνα προκάλεσε το ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής στις έρευνες. Ερευνάται δηλαδή το ενδεχόμενο η ληστεία να μην είχε μόνο ποινικό χαρακτήρα, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να οδηγούν στο συμπέρασμα αυτό.

Ο 34χρονος εισέβαλε την Τετάρτη σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νέα Αρτάκη φορώντας σκούφο και γυαλιά ηλίου. Με την απειλή όπλου ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους, τους οποίους ανάγκασε να του παραδώσουν όλα τα μετρητά που υπήρχαν στην τράπεζα.

Ένα από τα θύματα κατάφερε να ειδοποιήσει την Αστυνομία που συνέλαβε τον 34χρονο ακριβώς μόλις εξήλθε από την τράπεζα. Εκεί τον περίμενε όχημα διαφυγής. Για λίγα λεπτά, όπως λένε αστυνομικές πηγές, δεν κατάφερε να διαφύγει παίρνοντας μαζί του το τεράστιο ποσό.

Σε σακίδιο πλάτης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο όπλα, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, γεμιστήρας, φυσίγγια και τα χρήματα που αφαίρεσε. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Δημοφιλή