Παππάς για ΕΣΡ: Αισθανόμαστε απόλυτη δικαίωση

Παππάς για ΕΣΡ: Αισθανόμαστε απόλυτη δικαίωση
Kostis Ntantamis / SOOC

Tα νέα πρόσωπα στο ΕΣΡ θα κριθούν από το πόσο γρήγορα θα μπορέσει ή θα θελήσει η νέα Αρχή να προχωρήσει τη διαδικασία, αλλιώς θα κρίνουμε μία ταχεία κινητοποίηση και αλλιώς ένα κλίμα καθυστερήσεων και παράτασης του παλαιού καθεστώτος, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν.Παππάς μιλώντας Στο Κόκκινο.

Ταλαιπωρήθηκε η πολιτική ζωή του τόπου από την υπόθεση του ΕΣΡ και τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι παίζουν το παιχνίδι, αλλά αυτή τη στιγμή κλείνει ένας κύκλος και ο πολιτικός κόσμος είναι πιο ώριμος, εκτίμησε ο κ.Παππάς.

Πλέον, δεν υπάρχει κανένα κόμμα που να τολμά να υποστηρίξει ότι δεν πρέπει να γίνει ο διαγωνισμός, δεν πρέπει να δοθούν άδειες, δεν πρέπει να εισπραχθεί τίμημα από το Δημόσιο, ενώ πλέον έχει γίνει πολύ χαμηλών τόνων ή και έχει εξαφανιστεί τελείως η πολεμική για το θέμα του αριθμού των εργαζόμενων στα κανάλια, σημείωσε, πλέον, όλα αυτά θεωρούνται αυτονόητα. Υπό την κατακραυγή και με την πολιτική απομόνωση η ΝΔ υποχώρησε, όταν τρεις-τέσσερις ημέρες πριν, συνεχιζόταν η ρητορική περί συνολικής απόσυρσης του νόμου.

Ο κ.Παππάς τόνισε επίσης ότι, ενόψει του νέου διαγωνισμού, όλες οι δυνατότητες που ανέπτυξε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης σε ανθρώπινο δυναμικό, λογισμικό, υποδομές και εξοπλισμό και τεχνογνωσία, με τις οποίες υλοποιήθηκε ο διαγωνισμός που απέφερε τα 255 εκατ. ευρώ εσόδων, είναι πλέον στη διάθεση του νέου ΕΣΡ, για να αξιοποιηθούν όπως αυτό θα επιλέξει.

Πλέον, υπάρχει κλίμα διαλόγου, συνέχισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, αλλά τα νέα πρόσωπα στο ΕΣΡ θα κριθούν από το πόσο γρήγορα θα μπορέσει ή θα θελήσει η νέα Αρχή να προχωρήσει τη διαδικασία. Ως κυβέρνηση, αλλιώς θα κρίνουμε μία ταχεία κινητοποίηση και αλλιώς εάν υπάρξει νέο κλίμα καθυστερήσεων και παράτασης του παλαιού καθεστώτος, που κανείς πια δεν υποστηρίζει.

Σημείωσε επίσης ότι προσωπικά δεν εντοπίζει κάποιο πιθανό νέο κώλυμα στη διαδικασία και σημείωσε ότι αυτή η κυβέρνηση ξεκίνησε αναζητώντας τη συγκρότηση ΕΣΡ, ενώ όταν αυτό κατέστη προφανές ότι ήταν αδύνατο -και σεβόμενη τις αποφάσεις του ΣτΕ για το αντισυνταγματικό καθεστώς της μη αδειοδότησης- προχώρησε στο διαγωνισμό από την ΓΓ Ενημέρωσης.

Οταν υπήρξαν προσφυγές στο ΣτΕ επί αυτού του διαγωνισμού, το δικαστήριο σε όλες τις περιπτώσεις απάντησε «ολοκληρώστε ταχέως», σημείωσε ο κ.Παππάς και όταν ήρθε η απόφαση που ακύρωσε την μεταφορά αρμοδιοτήτων, προσαρμόσαμε ξανά την νομοθεσία. «Δεν ήταν το σύνηθες των προηγούμενων κυβερνήσεων», αυτή η κυβέρνηση εφάρμοσε και το σύνταγμα και τη νομιμότητα, τόνισε.

Για τα χρήματα που έχουν καταθέσει οι υπερθεματιστές του διαγωνισμού της ΓΓ Ενημέρωσης, σημείωσε ότι μέχρι την δημοσίευση της απόφασης «στο νομικό σύμπαν δεν υπάρχει απόφαση που να δικαιολογεί την επιστροφή ... τέτοια αξίωση μπορεί να προκύψει με την δημοσιοποίηση της απόφασης».

Δημοφιλή