ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/11/2016 07:26 EET | Updated 15/11/2016 07:26 EET

Παππάς: «Προϊόν διαβούλευσης των κομμάτων και σύμφωνης γνώμης του ΕΣΡ ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών»

NurPhoto via Getty Images
Minister of Digital Politics, Telecommunication and Information, Nikos Pappas attend the swearing-in ceremony of the new government at the Presidential mansion, in Athens on Saturday November 5, 2016. (Photo by Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto via Getty Images)

«O αριθμός των τηλεοπτικών αδειών θα προκύψει κατόπιν διαβούλευσης της κυβέρνησης με τις πολιτικές δυνάμεις και θα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. Ερωτηθείς για το αν επιμένει στις τέσσερις άδειες σημείωσε ότι ο τελικός αριθμός μπορεί να είναι και λίγο αυξημένος. Επίσης, χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη το γεγονός ότι συγκροτήθηκε σε νόμιμη σύνθεση το ΕΣΡ.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Ομπάμα, και ερωτηθείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει στάση ως κυβέρνηση, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ, τα τελευταία χρόνια και κυρίως υπό την διακυβέρνηση του Ομπάμα, είχαν υιοθετήσει μία ατζέντα αντίθετη με τις πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ευρώπη και συμπλήρωσε ότι οι στάσεις των πολιτικών δυνάμεων πρέπει να κρίνονται με γνώμονα τις εκάστοτε συνθήκες.

Για τη διαπραγμάτευση ανέφερε πως επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι «η τήρηση των συμφωνηθέντων» σημειώνοντας πως «τα οικονομικά δεδομένα είναι εμφατικά, δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης και ανάκαμψης». Υπογράμμισε, πως μπορούν να υπάρξουν εμπόδια σε μια συμφωνία μόνον λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων από την άλλη πλευρά. Χαρακτήρισε ανευθυνότητα και αστειότητες εκ μέρους της αντιπολίτευσης τις επικρίσεις ότι θα ελέγχει τις ψηφιακές επικοινωνίες των πολιτών και είπε πως επιδίωξη είναι να θεσμοθετηθεί το μητρώο για τα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης ώστε να διανέμεται η κρατική διαφήμιση και να προστατεύονται οι εργαζόμενοι.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post