ΔΙΕΘΝΕΣ
17/11/2016 08:58 EET | Updated 17/11/2016 08:58 EET

O ξένος Τύπος για την δεύτερη ημέρα επίσκεψης του Ομπάμα στην Αθήνα

The Times

Η επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα, η περιήγησή του στην Ακρόπολη και η ωδή του στην Δημοκρατία απασχόλησαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ οι εικόνες με τον Αμερικανό πρόεδρο στην Ακρόπολη μπήκαν στα πρωτοσέλιδα των Financial Times και των Times.

«Ο Ομπάμα επισκέπτεται την Ακρόπολη στο τελευταίο ταξίδι του», γράφουν οι Financial Times. «Στην τελευταία του επίσκεψη στην Ευρώπη πριν αποχωρήσει από την εξουσία τον Ιανουάριο, ο εξωστρεφής Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί να καθησυχάσει τους συμμάχους του που νιώθουν ανήσυχοι μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ».

«Ο Πρόεδρος Ομπάμα στον Παρθενώνα στην Αθήνα χθες. Αρνήθηκε να ασκήσει κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας στους συμμάχους ότι “στο μέλλον θα είναι όλα καλά”», γράφει η λεζάντα κάτω από την φωτογραφία με τον Ομπάμα στην Ακρόπολη στο πρωτοσέλιδο των Times.

«Ο Ομπάμα εξυμνεί την Δημοκρατία, ακόμα και όταν είναι “αρκετά πολύπλοκη”, στην Αθήνα», αναφέρει το CNN, το οποίο βλέπει επίσης μια προσπάθεια των ΗΠΑ να καθησυχάσουν τους συμμάχους τους μετά την εκλογή Τραμπ.

«Ο Ομπάμα καλεί τα έθνη να μην παραδοθούν στις απομονωτικές τάσεις τους», γράφει το δημοσίευμα της Washington Post.

«Ο Ομπάμα κάνει έκκληση για αλλαγή πλεύσης ώστε να διαμοιραστούν οι συνέπειες της παγκοσμιοποίησης», σχολιάζει ο Guardian.

«Στην Αθήνα, ο λόγος του Ομπάμα για την Δημοκρατία», γράφει η Le Figaro.

«Ομπάμα: Η ανισότητα είναι η μεγαλύτερη απειλή στην δημοκρατία», επισημαίνει η DW, η οποία έδωσε έμφαση στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για τις συνέπειες της παγκοσμιοποίησης.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα επισκέπτεται την Ακρόπολη Αθηνών», αναφέρει η Telegraph.

«Ο Ομπάμα επαινεί τη ‘φλόγα της δημοκρατίας'», γράφει στον πρωτοσέλιδο τίτλο της η Süddeutsche Zeitung.

«Ο Σόιμπλε εξακολουθεί να τηρεί κριτική στάση απέναντι σε μια ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα. (…) “Όποιος πει τώρα, σας απαλλάσσουμε από χρέη, προσφέρει κακή υπηρεσία στην Ελλάδα”» , γράφει η Handelsblatt.

Η FAZ κάνει λόγο για «χάδια» του αμερικανικού προέδρου: «Εδώ και μέρες υπήρξαν εικοτολογίες για το αν ο Μπαράκ Ομπάμα θα αξιοποιούσε τη βασική ομιλία του για να προτρέψει τους Ευρωπαίους δανειστές να αναλάβουν ένα μέρος των ελληνικών χρεών – και ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος δεν απογοήτευσε τους οικοδεσπότες του».

«Ένας παθιασμένος έπαινος για την αρχαία Πόλη και τη δημοκρατία ως μορφή κρατικής οργάνωσης», σχολιάζει η γερμανική TAZ.

«Ο Ομπάμα καλεί τα έθνη να μην υποκύψουν στις τάσεις περιθωριοποίησης», γράφει και η Daily Mail.

«Εγγυημένη επιτυχία δεν σημαίνει ότι υπάρχει. Πιθανό να υπάρξει συμφωνία αυτή τη φορά, λέει ο Αμερικανός πρόεδρος», γράφει η κυπριακή εφημερίδα «Η Σημερινή», ενώ ο τίτλος της «Χαραυγής» ήταν: «Ομπάμα - Τσίπρας, συζήτησαν το Κυπριακό».

«Ιστορική ευκαιρία η λύση στην Κύπρο. Στην ατζέντα των συνομιλιών του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα», τονίζει η κυπριακή εφημερίδα «Ο Πολίτης».

Sponsored Post