ΔΙΕΘΝΕΣ
20/11/2016 11:34 EET | Updated 20/11/2016 11:34 EET

Βίντεο: Συμμορία ανοίγει πυρ κατά αστυνομικού ελικοπτέρου στη Βραζιλία και το καταρρίπτει

STR via Getty Images
A screen shot taken from a video shows police officers investigating the crashed police helicopter that killed four officers during their operation against drug dealers at Cidade de Deus favela (community) in Rio de Janeiro on November 19, 2016. / AFP / STR (Photo credit should read STR/AFP/Getty Images)

Τέσσερις αστυνομικοί έχασαν την ζωή τους στην Βραζιλία, όταν το ελικόπτερό τους καταρρίφθηκε από συμμορία πάνω από περιβόητη φαβέλα του Ρίο.

Το ελικόπτερο έκανε περιπολίες πάνω από την «πόλη του Θεού», με το πλήρωμα να δίνει πληροφορίες στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο έδαφος στα πλαίσια μιας επιχείρησης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που δρα στην περιοχή. Είχαν προηγηθεί συγκρούσεις ανάμεσα σε μέλη αντίπαλων συμμοριών.

Ενώ το ελικόπτερο έδινε οδηγίες στους αστυνομικούς, άγνωστοι άρχισαν να το πυροβολούν και να του πετούν πέτρες. Με το σενάριο να θυμίζει αρκετά ταινία δράσης, οι εγκληματίες κατάφεραν πλήγματα στο αστυνομικό ελικόπτερο, το οποίο έπεσε σε ένα χωματόδρομο. Και οι τέσσερις επιβαίνοντες σκοτώθηκαν, ενώ από θαύμα δεν θρηνήσαμε περισσότερους νεκρούς, καθώς το σημείο της πρόσκρουσης βρισκόταν κοντά σε κεντρική λεωφόρο.

Βίντεο από την πτώση του ελικοπτέρου κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Σύμφωνα με το BBC, στο σημείο ξέσπασε πυρκαγιά και οι πυροσβέστες έδωσαν μάχες με τις φλόγες για να απεγκλωβίσουν τις σορούς των αστυνομικών. Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους περιστατικό λαμβάνει χώρα στη Βραζιλία. Το 2009 έμποροι ναρκωτικών άνοιξαν πυρ εναντίον ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα αυτό να εκραγεί στον αέρα.

Η στιγμή πτώσης του ελικοπτέρου:

Ντοκιμαντέρ του Vox για τη βία στις φαβέλες της Βραζιλίας:

Sponsored Box